La família de Blanca Fernández Ochoa ja té el cos de l'esportista. Després de dos dies a l'Institut Anatòmic Forense, l'autòpsia s'ha acabat i aquest divendres, poc abans de les sis de la tarda, les restes de l'esquiadora han sortit en direcció al tanatori de Cercedilla, on aquest cap de setmana serà acomiadada.

A falta que es completi la identificació definitiva mitjançant l'ADN i sense que hagin transcendit fins al moment els resultats de l'autòpsia, el jutge de Collado Villalba encarregat del cas ha donat per finalitzats els treballs i ha permès el lliurament del cos a la família.

La vetlla, oberta al públic

Fonts de la família han confirmat que la vetlla, que serà pública, s'habilitarà des de les nou del matí al tanatori de Cercedilla (Madrid) abans de la incineració. La capella ardent estarà oberta entre les 09.00 i les 21.00 hores, segons la mateixa font.

"El comiat el farem en família", ha assegurat la germana de l'esportista, Lola Fernández Ochoa; "sembla que ella volia que la incineressin i escampar les restes a Siete Picos, que era la seva muntanya preferida. Farem una bonica excursió tots els germans i farem uns riures, que era el que a ella li agradava," ha comentat.

"El més dur és que ja no hi és"

Lola Fernández Ochoa també ha assegurat que la família està "destrossada": "ha estat terrible, volem acabar amb això i començar la vida una altra vegada". La dona ha volgut agrair les nombroses mostres d'afecte i la feina de la policia durant la recerca, i ha destacat l'"orgull de ser espanyola" per la implicació de les forces i cossos de seguretat. "Crec que la Blanca no era conscient de com l'estimava, la gent".

Sobre les circumstàncies de la mort, Lola assegura que "l'únic dur és que hagi mort". "M'és exactament igual com hagi mort", ha assegurat la dona, "el cas és que no hi és; a la família li és igual com ha mort, per què ho ha fet o per què no ho ha fet, el que s'ha pres o el que no, això és el de menys", i ha assegurat que, abans de morir, la Blanca "estava fenomenal".