Un gos ha donat positiu en coronavirus a Hong Kong. És el primer cas confirmat del virus en un animal domèstic. Ara mateix aquest Pomeranian és l'única mascota que es troba en quarantena al pont de Hong Kong-Shuhai-Macao.

A través de la propietaria

El gos va contraure la malaltia a través del 85è cas diagnosticat de covid-19, és a dir la seva propietària Yvonne Chow Hau Yee, segons Daily Mail.

dog coronavirus

Alguns propietaris posen mascaretes especials als seus animals domèstics / AFP - Getty

Yvonne va decidir portar al veterinari la seva mascota per por a haver-li transmès coronavirus. A la clínica Happy Hang a Tai Hang li van fer mostres orals, nasals i rectals. Finalment el resultat va donar positiu.

Els Funcionaris del Departament d'Agricultura, Pesca i Conservació de Hong Kong van informar que el gos no tenia cap símptoma greu, però que estaria en quarantena almenys 14 dies. Ara mateix és l'únic animal que es  troba en quarantena en unes instal·lacions especialitzades.

Experts alerten de "falsos positius" en mascotes

El professor David Hui Shu-cheong, expert en medicina respiratòria de la universitat xinesa, va dir que aquest cas confirmat de coronavirus en una mascota es podria deure a un fals positiu.

David explica que hi ha la possibilitat que la propietària del gos hagués pogut contaminar l'aire i que l'animal hagués pogut donar positiu sense estar infectat, segons informa South China Morning Post.

Última hora sobre el Coronavirus en directe