Un metge italià que es trobava de vacances a sud de Tenerife ha donat positiu per coronavirus. L'home procedeix de la Llombardia, la regió del nord d'Itàlia on s'han detectat més contagis del Covid-19.

Segons han confirmat fonts del Govern canari, el pacient es va presentar a la Clínica Quirón Sud d'Adeje perquè es trobava malament. Després de realitzar-li les proves corresponents al laboratori de microbiologia de l'Hospital Universitari Nostra Senyora de Candelaria de Tenerife s'ha confirmat que tenia la malaltia i ha quedat aïllat i sota control sanitari.

Protocol activat

La Conselleria de Sanitat del Govern de Canàries ha activat el protocol establert per coronavirus, en coordinació amb el Ministeri de Sanitat. 

El protocol estableix l'obligatorietat de realitzar unes segones proves en el Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carlos III de Madrid.

El president de Canàries, Àngel Víctor Torres, ha informat a través del seu compte oficial de Twitter que s'ha activat durant la tarda nit d'aquest dilluns el protocol corresponent.

D'aquesta manera i en coordinació amb el Ministeri de Sanitat, a Canàries s'ha activat el mateix protocol que s'ha posat en marxa davant altres casos sospitosos en altres parts d'Espanya.

Telèfon gratuït d'informació

La Conselleria de Sanitat té activada la línia de telèfon gratuïta 900.112.061, des de la qual un equip d'Infermeria, sota la coordinació de el Servei d'Urgències Canari (SUC), atendrà les sol·licituds d'informació de la ciutadania sobre mesures de prevenció, possibilitats de contagi i falsos conceptes relacionats amb el virus.

Tercer positiu a Espanya

Aquest turista italià és el tercer positiu de coronavirus a Espanya després del cas del ciutadà alemany a la Gomera i del britànic a Mallorca, tots dos donats d'alta fa setmanes.

 

 Última hora sobre el Coronavirus en directe