Durant els dies de confinament pel coronavirus el supermercat és per a molts l'únic moment per sortir de casa. Però el gran trànsit de persones en aquests establiments durant la quarantena pot fer d'omplir el rebost una activitat de risc. Per això és necessari prestar atenció als detalls a l'hora d'evitar el contagi.

Superfície perillosa

Segons els experts, el focus de virus als supermercats es concentra als cistells i carros que omplim quan fem la compra. Un dels principals motius és que tots són de plàstic, una superfície ideal pel coronavirus, on s'hi pot quedar fins a tres dies.

Els caixers d'autopagament, on és el client qui fa tot el procés passant els lectors de codis de barres, també poden ser perillosos. Sobre tot la pantalla tàctil, que pot acumular restes de moltes persones, així com el lector de targetes de crèdit i les tecles.

Extremar les precaucions

Per prevenir el contagi de covid-19 tota precaució és poca. Es recomana sempre utilitzar guants i mascareta. Si el client no porta cap d'aquestes coses, pot optar per un gel desinfectant i netejar les nanses del carro o el que sigui que toquem. També hi ha qui va al supermercat amb una bossa reutilitzable per així no agafar cistell.

Per últim, en arribar a casa és important netejar els envasos que hem comprat per assegurar-nos que no hi ha restes del virus. Es pot fer amb sabó i aigua calenta.