Aquest dimarts s'ha confirmat el primer cas de coronavirus a Catalunya i a la península: una dona de 36 anys, de nacionalitat italiana però resident en Barcelona, que havia viatjat a Itàlia fa poc. També s'ha detectat un nou sospitós per coronavirus al barri de Gràcia, que ha estat evacuat en ambulància.

Aquest fet ha despertat el pànic i ha acabat amb l'estoc de màscares de les farmàcies de la capital.

No se sap quan repondran

Amelia García-Miranda, farmacèutica de Barcelona, ha confirmat que "ja no hi ha màscares enlloc" i que els distribuïdors no saben quan podran reposar-les. Segons ella, des que s'han conegut els últims casos del covid-19 a Catalunya i l'estat espanyol, són moltes les persones que intenten aconseguir un parell.

Pel seu costat, Maria Perelló, responsable del Centre d'Informació del Medicament del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, ha reafirmat aquest fet, però ha demanat que s'utilitzin "de forma lògica".

Mesures generals

Perelló també ha volgut recordar que l'ús de mascaretes en persones no infectades per coronavirus només és necessari si es cuida a persones encomanades o sospitoses d'estar-ho. En relació amb com evitar encomanar-se del virus, Perelló ha donat mesures genèriques, com rentar-se les mans freqüentment.

Respecte als nous casos de coronavirus en l'Estat espanyol, Perelló ha destacat que, si haguessin més, "caldrà cenyir-se a les recomanacions dels experts i evitar l'alarma social".

 

Última hora sobre el Coronavirus en directe