La nena d'11 anys de Palma amb coronavirus que va ser traslladada a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona aquest dimecres continua en estat crític, segons informen fonts sanitàries a ElCaso.cat.

Traslladada a Barcelona amb un avió medicalitzat de l'Exèrcit de l'Aire

La petita portava dies ingressada per coronavirus a l'hospital Son Espases de Palma on va empitjorar per una complicació greu que la va deixar en estat crític. Va ser aleshores quan especialistes de la Vall d'Hebron van decidir traslladar-la a Barcelona en un avió medicalitzat de l'Exèrcit de l'Aire.

Trasladan Barcelona niña estado crítico coronavirus / Ejército del Aire

La nena d'11 anys va ser traslladada a Barcelona en un avió medicalitzat de l'Exèrcit de l'Aire / Exèrcit de l'Aire

La petita pateix Graves Basedow, una malaltia que afecta el sistema immunitari i que se li va complicar amb una infecció al miocardi. Això fa imprescindible fer una teràpia d'oxigenació externa de la sang (ECMO), una tècnica que l'hospital Son Espases només fa als adults. Un equip de la Vall d'Hebron es va traslladar a Palma per poder aplicar aquesta tècnica a la nena d'11 anys. Just després, van decidir traslladar-la a Barcelona.

Traslado niña 11 años Palma Barcelona / Ejército del Aire

L'equip mèdic de l'hospital de la Vall d'Hebron acompanyant la nena en el trasllat / Exèrcit de l'Aire

Dispositiu espectacular

Davant la gravetat de la situació, la Guàrdia Civil de Trànsit va decidir activar una Alerta Verda, un dispositiu per casos greus com aquest, obrint pas a l'ambulància fins la base militar de Son Sant Joan. A l'aeroport l'esperava l'avió de la Unitat Mèdica d'Aeroevacuació (UMA) de l'Exèrcit de l'Aire, que va traslladar la nena a Barcelona, sempre connectada a un aparell d'oxigenació externa. Segons fonts sanitàries, aquest divendres, la menor es troba estable a l'hospital de la Vall d'Hebron.