Està prohibit sortir de casa mentre duri el decret d'estat d'alarma. Les restriccions de mobilitat decretades pel govern són per frenar l'expansió del coronavirus i evitar que el nombre d'infectats i de persones mortes segueixi creixent dia sobre dia. Només es pot sortir de casa per anar a comprar coses de primera necessitat, per anar a treballar o per anar al metge.

Una llauna de cervesa de 600 euros

Fer-ho per anar al supermercat a comprar una llauna de cervesa no és una de les opcions que permet sortir de casa. I, tot i que no és habitual, si t'enxampa la policia, pots acabar denunciat i amb una sanció que podria anar de 600 a 30.000 euros.

És el cas d'un home que va ser enxampat per la policia local de Velilla de San Antonio, a Madrid. Va anar a una botiga de prop de casa seva per comprar una llauna de 26 cèntims i quan la policia li va demanar explicacions, en veure que el tiquet només hi portava la beguda, va quedar denunciat. El tiquet de la compra que li pot costar fins a 600 euros l'han penjat a Twitter.

"No serem inflexibles"

Des de la policia d'aquest municipi madrileny avisen: "Ens hi estem jugant molt i encara sembla que hi hagi gent que no en sigui conscient. Serem inflexibles".

Però també avisen d'una altra cosa: si et denuncien tres cops, et poden considerar un reincident i detenir-te i haver d'anar davant del jutge a donar explicacions d'aquest comportament irresponsable.