Carmen F.A, de 81 anys, ha mort infectada de coronavirus 36 hores de sortir de la unitat de cures intensives. La dona sortia aquest dilluns de l'UCI de l'Hospital Clínic de Valladolid entre aplaudiments dels sanitaris i crits de "¡campiona!". Havia superat la fase més greu de la malaltia.

Símbol d'esperança

Els metges que van participar en el tractament de la Carmen van penjar un vídeo a les xarxes on celebraven el moment, "un èxit total". La dona s'havia convertit en un símbol d'esperança, ja que havia vençut al virus tot i formar part del grup d'edat més vulnerable.

Qüestió d'hores

La Carmen va ser la primera infectada de Castella i Lleó i la seva evolució apuntava que es podria recuperar. Però tot ha canviat en qüestió d'hores. "Ahir sortia amb aquella alegria i avui està morta", explica la germana de la víctima a Diario de Valladolid. Segons diu la familiar els metges també han quedat destrossats per la pèrdua.

El coronavirus ja ha matat més de 200 persones a Castella i Lleó, on també falta material i els professionals sanitaris encara es troben molt exposats al contagi.

Morts inesperades

No ha estat l'única pacient en empitjorar per sorpresa. Fa unes setmanes sortia a la llum el cas d'un home de 36 anys, tractat a Wuhan, que va morir de coronavirus cinc dies després d'haver rebut l'alta.​