El Centre Nacional de Microbiologia ha confirmat aquest diumenge al matí el segon cas de coronavirus a Espanya: és l'home de la família de quatre membres que està aïllada a l'hospital de Son Espases, a Palmades del divendres.

La família, de nacionalitat britànica però resident a l'illa balear, va arribar de França el 29 de gener. Va ser en una estació d'esquí del país europeu on l'home va tenir contacte amb un infectat de coronavirus. Un dia després d'estar a casa, el pacient anglès es va començar a trobar malament: va tenir febre i una simptomatologia molt lleu, i va decidir anar a l'hospital.

Aïllats en un hospital

Després d'acudir al centre mèdic i d'explicar tot el que sabia, l'home va quedar ingressat a Son Espases i aïllat juntament amb la seva família: la seva dona i les seves dues filles de 7 i 10 anys. D'acord amb el que dicta el protocol, tots els pacients van realitzar-se una sèrie de proves i d'anàlisis.

Tot i la possibilitat d'infecció, cap dels familiars presentava símptomes d'estar malalts excepte la filla de 10 anys, que presentava febre causada per una grip B. Finalment, els resultats de les proves han confirmat que l'home pateix coronavirus, però la resta de la família està lliure del patogen.

Baixa possibilitat de contagi

Segons han informat fonts de l'equip mèdic, el pacient està en les últimes fases de la malaltia, presenta una baixa càrrega viral i la possibilitat de contagi també és baixa.

Fernando Simón, director de el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha confirmat en una roda de premsa aquest diumenge que el pacient "està bé de salut, no té gairebé simptomatologia, però mentre sigui positiu cal mantenir-lo en aïllament". 

No augmenta el risc a Espanya

"No es necessita un aïllament molt alt per tractar el virus, de manera que es quedaran tots a Palma", ha confirmat Simón en relació amb aquest nou cas. A més, ha explicat que la família, encara que hagi donat negatiu a les proves, continuarà ingressada, ja que "podrien haver-se infectat i no haver donat positiu encara".

D'altra banda, el director ha remarcat que la transmissió "s'ha fet fora del territori, però s'ha detectat aquí. No implica més risc a Espanya". 

Segon cas confirmat a l'Estat

Ara des de Sanitat estan fent una llista de possibles persones que hagin entrat en contacte amb l'home de Mallorca per fer-los un seguiment molt actiu. De moment, "no se sap quants han tingut un contacte estret", tot i que les autoritats estan treballant per saber-ho.

Es tracta del segon pacient detectat amb coronavirus a Espanya, després del cas del turista alemany a La Gomera. L'home està hospitalitzat asimptomàtic i amb evolució favorable. 

Més de 800 morts i 37.000 casos: ja superen els de l'epidèmia del SARS

Aquest diumenge el nombre de víctimes mortals pel coronavirus ja ha ascendit a 813, incloent dues morts en països estrangers. Amb aquesta nova dada, la malaltia ja ha superat els morts que va causar l'epidèmia del SARS (774 en total).

A més, ja hi ha 37.198 casos diagnosticats de contagi a la Xina, dels quals 6.188 estan en estat greu. Cal destacar que els casos sospitosos ascendeixen a 27.657, mentre que els pacients que han rebut l'alta des del començament de la crisi són ja 2.064

 Última hora sobre el Coronavirus en directe