Un jove italià de 34 anys i pare d'un nen de sis ha mort infectat de coronavirus pocs dies després de visitar Barcelona. Es tracta d'Emmanuele Renzi, que va morir diumenge passat després d'estar ingressat a la unitat de cures intensives i com a conseqüència d'una crisi respiratòria.

Sense patologies

El seu pare encara no ho entén, "no tenia cap malaltia" afirma al diari Corriere della Sera. "Tenia un físic intacte, era esportista i no fumava", insisteix l'home. Com ell, tota la població de Cova, petit poble a 50 quilòmetres de Roma, d'on era la Emmanuele, ha quedat impactat. Es tracta de la víctima més jove de la regió de Lazio.

Busquen l'origen

Des que va morir, tant la seva família com els metges es pregunten on es va poder contagiar de Covid-19. Una de les sospites és Barcelona. Renzi va visitar la ciutat en un viatge de cap de setmana el 6 de març. Deu dies després ingressava a l'hospital Policlinico de Tor Vergata a Roma donant positiu en coronavirus.

Els seus pares, que per protocol sanitari no van poder acomiadar-se de l'Emmanuele, tenen una altra hipòtesi, "l'Emmanuele va morir perquè va arribar tard a l’hospital. Els primers símptomes van ser menystinguts", conclouen.