Itàlia ha confirmat una nova mort per coronavirus: es tracta d'un home d'Emilia Romaña, a la regió de la Llombardia. Amb ell, ja són dotze les víctimes pel covid-19 i 374 les infectades, les últimes de les quals han estat quatre nens d'entre 4 i 15 anys.

Víctimes amb patologias

La dotzena mort pel virus a Itàlia era un home de 70 anys, que patia afectacions per "malalties importants del passat", tal com informa Ansa.

Els primers morts al país van ser una dona que patia càncer i que va morir a la província de Cremona, un home de 78 anys de Vo' Euganeo a Pàdua i una dona de 77 anys a Cologno, la qual va donar positiu a la prova realitzada després de la seva mort.

Totes les víctimes per coronavirus tenien patologies anteriors

 

Dies després, van morir un home de 88 anys d'a Caselle Lanne a la província de Lodi, que va ingressar dijous passat per un atac de cor, un altre ancià de 84 anys, ingressat a l'hospital Joan XXIII de Bèrgam i un home 80 anys que va donar positiu en la prova del coronavirus i que van morir a l'hospital de Milà.

Després, va morir una dona de 62 anys, que patia diverses patologies i que vivia a Castilglione d'Adda. Les últimes víctimes han estat dos homes de 84 i 91 anys i dues dones de 83 i 76 anys. Totes les morts per covid-19 a Itàlia comptaven amb afectacions anteriors que el virus va agreujar i va provocar la mort.

Quatre nens

Alhora, quatre nens han estat els últims en donar positiu en les proves del coronavirus. Es tracta d'una nena de quatre anys, dos nens de deu anys i un noi de 15.

Deu regions d'Itàlia estan en alerta pel coronavirus

 

En total, els infectats pel virus ja són 374, repartits a les regions de Vèneto, Emília Romaña, Piemont, Toscana, Trentino Alto Adige, Ligúria, Sicília, Marques, Laci i Llombardia, la qual és la que acumula més casos. A més, s'han registrat els primers contagis en el sud del país, concretament a Sicília i la Toscana.

Aquestes xifres han col·locat Itàlia com el quart país amb més víctimes mortals, detrñas de la Xina, Iran i Corea del Sud. Gianni Rezza, el director del departament de Malalties Contagioses de l'Institut Superior de Sanitat, ha explicat que l'alta mortalitat en aquest cas es deu que hi ha molta població d'edat avançada o amb patologies anteriors.

Mesures de seguretat

Aquesta situació ha obligat en el Govern a prohibir les entrades i sortides dels deu pobles d'aquesta regió a més afectats. També han demanat el confinament de moltes poblacions, s'ha suspès el carnaval de Venècia i s'ha bloquejat la plaça San Marcos, fins i tot, Milà ha tancat la seva catedral com a mesura de precaució.

A més, s'han suspès classes durant una setmana a quatre regions, s'han cancel·lat esdeveniments socials i religiosos i s'han aplicat mesures extraordinàries. Fins i tot països propers com Grècia i Croàcia han prohibit els viatges escolars a la zona i França ha ordenat que tots els estudiants de vacances a Itàlia tornin a casa i se sotmetin a una quarantena

Tanmateix, no s'ha pogut evitar que la psicosi pel coronavirus hagi afectat alguns dels ciutadans de la zona, que han assaltat supermercats, buscant provisions i màscares.

 

Última hora sobre el Coronavirus en directe