El govern italià ha demanat a 35.000 persones que es recloguin a les seves cases per evitar l'expansió del coronavirus: en un dia s'han detectat setze contagis a Itàlia.

250 persones sospitoses

Les autoritats del país han posat en quarantena 250 persones al nord d'Itàlia sospitoses de tenir el virus. Ara mateix es els estan fent proves per comprovar si donen positiu, segons Giulio Gallera, comissionat de salut de la regió de la Llombardia i tal com recull El Periódico.

35.000 ciutadans de tres localitats italianes han estat recloses a les seves cases per precaució

 

Per això s'ha demanat als ciutadans de Codogno, Castiglione d'Adda i Casalpusterlengo, que sumen 35.000 ciutadans en total, que es recloguin a les seves cases per precaució, mentre les autoritats reforcen la seguretat i contenen el brot. De fet, en un sol dia s'han detectat un total de setze de nous infectats, dels quals sis eren de Codogno.

Mesures preventives

És per això que "és necessari aïllar immediatament les zones on es va desenvolupar el virus per contenir-lo", ha explicat Pietro Foroni, Comissionat de Protecció Civil de la Llombardia. També, dins de les mesures contra el coronavirus, han tancat gimnasos, discoteques, esglésies, escoles, bars, entre altres espais, per evitar les massificacions.

Attilio Fontana, president de la Llombardia, ha dit que no volen sembrar el pànic "però hem de fer entendre a la gent que les mesures que s'han pres són essencials per al bé de la comunitat". Roberto Speranza i Angelo Borrelli, ministre de Salut i el cap de l'Agència Nacional de Protecció Civil, han mantingut una reunió de crisi amb les autoritats locals per preparar el pla d'acció.

Casos italians

El primer cas va ser un home de 38 anys, hospitalitzat dimecres passat. Tanmateix, com el pacient no tenia cap connexió amb la Xina, els metges no el van relacionar directament amb el coronavirus.

No obstant això, poc després, els seus símptomes van empitjorar i va ser ingressat. La seva dona va explicar als metges que feia unes setmanes s'havia reunit amb un amic que sí que havia estat a la Xina.

El primer cas de coronavirus va ser un home de 38 que no havia estat a la Xina

 

Com que no va notar cap efecte fins aquesta setmana, l'home va seguir amb la seva vida habitual, anant a la feina, jugant a partits de futbol i passant temps de lleure en locals i bars. És per això que s'ha posat en quarantena les 150 persones amb qui va estar en contacte, entre les quals es troba la seva esposa, embarassada de 8 mesos, i un home amb el qual practica esport.

Unes altres 160 persones que treballen amb ell estan sent sotmeses a diverses proves. A més, la secció d'urgències que el va tractar en un primer moments ha estat clausurada.

A més d'aquest home, hi ha uns altres tres casos de coronavirus a Itàlia: dos turistes xinesos d'edat avançada i un italià, que van donar positiu a les proves. Tots tres havien estat repatriats de Wuhan, l'epicentre del virus.

Coronavirus al món

El coronavirus, denominat COVID-19, ja ha provocat 2.118 de morts i 74.576 infectats i s'ha expandit a diversos països del món. Un d'ells és Espanya, on no fa gaire es va detectar un cas a La Gomera, un turista alemany que havia estat en contacte indirecte amb una ciutadana xinesa, i un altre a Mallorca, on un pare de família havia estat en una estació d'esquí.

La ràpida difusió del virus ha fet que l'OMS declari l'emergència internacional i ha afirmat que no pot "assegurar si la Xina oculta casos de coronavirus o no".

Última hora sobre el Coronavirus en directe