Lleida és, a ulls d'Espanya, una de les zones zero dels rebrots de coronavirus a l'Estat. La Generalitat ha confinat el Segrià i no s'hi pot entrar ni sortir-ne si no és per anar a treballar. La notícia ha corregut com la pólvora i un hotel d'Astúries ha cancel·lat una reserva a una família de Lleida que havia reservat habitació per a aquestes vacances pel simple fet de ser de Lleida. Una cosa similar al que li ha passat a una pacient de Lleida que s'havia d'operar a un centre de Barcelona.

"No" d'un hotel per ser de Lleida

És el cas de Ferran Montardit, un conegut professor de matemàtiques al col·legi Mirasan, que el mes de febrer, segons avança el Segre, va reservar la seva estada en un hotel d'Astúries. Aquesta setmana ha rebut una trucada avisant-lo que tot i que ja havia abonat la factura, s'havia de cancel·lar la reserva pel fet de ser de Lleida. L'hotel no accepta clients del Segrià, la comarca aïllada per ordre del Govern per evitar la propagació del coronavirus.

Montardit

Ferran Montardit, en una imatge d'arxiu. No podrà anar a Astúries per culpa del coronavirus.

El mateix Montardit assegura al diari local que ells no són a Lleida, sinó que fa alguns dies que són a Cambrils, al Baix Camp, i que des d'allà tenien previst desplaçar-se a Astúries per passar-hi uns dies. Ell mateix explica que si el confinament l'hagués enxampat a Lleida, ja hauria anul·lat la reserva, però que en ser fora del Segrià, tot i ser-ne veïns, creuen que no hi hauria d'haver problema.

L'home i la seva dona van tornar a trucar per parlar amb els responsables de l'hotel i van confirmar la prohibició. Ni persones de Lleida ni persones de Lugo, on també hi ha un rebrot important d'aquest agressiu virus.

Tornar els diners

Segons la família de Lleida afectada per aquesta prohibició, tot i que no ho entenen, accepten les mesures de l'hotel, que ha de complir la normativa aplicada a Astúries. Ara haurà de ser l'agència de viatges qui negociï amb ells com es recuperen els diners que van pagar al febrer per l'hotel i la seva estada a Astúries.

L'afectat: "La cultura, la salut i l'economia del Segrià són molt més importants a hores d'ara"

El mateix afectat, que no dubta a mostrar el seu malestar, també ha assegurat, però, que ara cal centrar-se a vèncer la crisi sanitària: "Centrem-nos en el que ens hem de centrar, perquè dins de tot el que tenim, això meu només ha estat una anècdota, lletja, però res més enllà".

"La cultura, la salut i l'economia del Segrià són molt més importants a hores d'ara. I això que ens està passant sí que és greu", apunta Montardit a Twitter.