Un home de 54 anys ha superat el coronavirus després de mesos ingressat a l'UCI, però ha perdut gairebé tots els seus dits per culpa dels coàguls sanguinis derivats de la malaltia.

El pacient zero

Gregg Garfield és un nord-americà de 54 anys que es va contagiar de coronavirus a inicis del passat mes de febrer quan va viatjar al nord d'Itàlia a practicar un dels seus hobbies favorits, l'sky. Va ser un dels primers nord-americans a emmalaltir de COVID-19, per això se'l coneix com 'el pacient zero de Los Angeles'.

La malaltia ha provocat que Garfield hagi hagut de passar més de 30 dies connectat a un aparell respiratori. Tan greu era la seva situació que en els primers dies ingressat, els metges li van donar poc més d'1% de possibilitats de sobreviure.

Contra tot pronòstic

Contra tot pronòstic, afortunadament, Garfield ha sobreviscut al virus, però aquest li ha deixat greus conseqüències. Els problemes de flux sanguini causats pel coronavirus li han provocat coàguls de sang a les seves mans. A causa d'això, li han hagut d'amputar tots els dits de la seva mà dreta i la majoria de la mà esquerra.

Greg Gardfield / KTLA

Gregg Garfield, 'el pacient zero de Los Angeles', ha sobreviscut al coronavirus però ha perdut gairebé tots els seus dits / KTLA

També et pot passar a tu

Ara, 'el pacient zero de Los Angeles', que a partir de la seva experiència s'ha proposat conscienciar la societat dels riscos de la pandèmia, ha iniciat una campanya de crowfounding per recaptar fons i poder pagar-se unes pròtesis per a les seves mans que costen al voltant dels 200.000 dòlars.

"He sobreviscut a la malaltia", ha declarat al canal de televisió de Los Angeles KTLA. "I tot i que ara em trobo perfectament, preneu nota del que m'ha passat. Les meves mans mai no tornaran a ser les mateixes. Ja no tornaré a tenir dits. I això també et pot passar a tu".