Un veí de Carballo (La Corunya) ha estat condemnat a pagar una multa de 480 euros per haver estat identificat dos dies seguits fumant al carrer, concretament al voltant d'un centre comercial en ple confinament pel coronavirus.

La sentència ha estat emesa pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Carballo per un delicte de desobediència greu a agents de l'autoritat per incomplir l'ordre de confinament que marca l'Estat d'Alarma decretat per la crisi sanitària del COVID-19.

L'home va ser identificat per una patrulla de la Guàrdia Civil el passat dimarts, 24 de març, al voltant del Centre Comercial Bergantiños de Carballo mentre era al carrer sense cap justificació fumant una cigarreta. Els agents el van multar.

"Puc estar al carrer si vull i em fumaré un cigarret"

L'endemà mateix, l'home va ser localitzat al mateix lloc fent exactament el mateix. Els agents el van multar de nou i el van convidar a marxar cap a casa però l'home s'hi va negar en diverses ocasions. L'home va dir: "Puc estar al carrer si vull i em fumaré un cigarret", segons recull la sentència emesa pel jutjat després d'haver-se celebrat un judici ràpid.

Multes de 600€ per anar al súper a comprar només cervesa

D'altra banda, el passat cap de setmana, la Policia Local de Punta Umbría, a Huelva, va multar dos veïns de la localitat per haver anat al supermercat per a comprar només cervesa, un fet que està prohibit i que pot comportar una multa de 600 euros.