El confinament pel coronavirus ha provocat que molts ciutadans tinguin por de contagiar-se quan van a fer la compra, ja que anar al supermercat suposa exposar-se a altres persones que podrien tenir Covid-19.

Més enllà de fer servir mascaretes i guants, "és important rentar-se les mans quan s'arribi a casa i, sobretot, no tocar-se la cara durant el trajecte del súper al domicili", explica Rafael Cantón, membre del Servei de Microbiologia de l'hospital Ramón y Cajal de Madrid.

Risc de contagi

No obstant això, Cantón diu que la mesura més important per evitar contagis és que si una persona presenta símptomes de coronavirus, no vagi a comprar.

A més, hi ha altres mesures que poden reduir el risc de contagi. De fet, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) i el Ministeri de Sanitat han elaborat un llistat amb consells per evitar agafar el coronavirus al supermercat.

Recomanacions

Les recomanacions més importants són: portar les bosses de casa, utilitzar guants per agafar la fruita i la verdura, mantenir un metre i mig de distància entre els compradors i, en la mesura del possible, evitar el pagament en efectiu, tot prioritzant el pagament amb targeta.

Finalment, els aliments per si sols no són capaços de transmetre el coronavirus, segons informa l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària. De fet, l'única manera de contagiar-se, seria que algú esternudés al menjar just abans de comprar-lo.