El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat aquest dimecres el segon cas de coronavirus a Catalunya.

Es tracta d'un noi de 22 anys que ha estat recentment a Itàlia. Ell mateix es va presentar dimarts a l'Hospital Clínic amb símptomes lleus: mal de coll i 37,5 graus de temperatura. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que ara s'estan identificant els seus contactes perquè quedin aïllats als seus domicilis.

 

La primera infectada, una dona italiana de 36 anys, evoluciona "perfectament bé", ha dit Guix. Els vuit casos sospitosos que es van conèixer dimarts han donat negatiu. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat que "no hi ha transmissió local o comunitària" del virus, que actualment és importat.

Segon cas a Catalunya

Aquest segon cas arriba 24 hores després que es confirmés el primer positiu, una dona italiana de 36 anys resident a Barcelona i que havia viatjat al nord d'Itàlia entre el 12 i 22 de febrer.

La pacient està ingressada a l'Hospital Clínic de Barcelona i el seu estat de salut és bo.

Onze positius a Espanya

Amb aquest segon positiu a Catalunya, la xifra de casos a Espanya s'eleva a 11, tenint en compte que dos dels pacients ja van estar donats d'alta.

4 casos a Tenerife, 2 a Madrid, 1 a Castelló i els dos de Catalunya, als quals s'ha d'afegir els dos pacients que ja van ser donats d'alta: un ciutadà alemany a la Gomera i un de britànic a Mallorca.

Sis casos confirmats dimarts

El primer positiu que es va confirmar dimarts va ser el de la dona italiana de 36 anys resident a Barcelona i que havia estat al nord d'Itàlia entre el 12 i el 22 de febrer. Poc després es confirmava el primer cas al País Valencià, un home que havia viatjat feia poc a Milà i que es troba ingressat a l'Hospital La Plana de Vila-real (Castelló). 

A mitja tarda s'informava d'un segon cas a Tenerife, la dona del metge italià que havia donat positiu dilluns; el matrimoni procedia de la regió de la Llombardia.

El quart cas confirmat dimarts va ser a la Comunitat de Madrid, un noi de 24 anys que també havia estat de viatge a Itàlia.

Quatre contagiats a Tenerife

A última hora del dimarts, la Conselleria de Sanitat del Govern de les Canàries informava de dos nous casos a Tenerife, dos turistes italians que formen part del cercle d'amics del matrimoni infectat. D'aquesta manera, Tenerife es converteix en la província amb més casos de coronavirus.

Última hora sobre el Coronavirus en directe