La Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana ha confirmat aquest dimarts que hi ha dos homes aïllats davant la possibilitat que puguin tenir coronavirus. Tots dos havien estat recentment a Milà, la capital de la regió de la Llombardia, la zona més afectada pel brot del virus al nord d'Itàlia, on l'últim balanç parla de 283 contagiats i set morts.

A l'espera dels resultats

El primer dels pacients està ingressat a l'Hospital Universitari Doctor Peset de València, després que aquesta matinada s'hagi presentat amb símptomes compatibles amb el Covid-19. Immediatament s'ha activat el protocol oficial i s'ha aïllat al pacient. Així es mantindrà fins conèixer els resultats de les proves de coronavirus que ja li han començat a fer.

El segon pacient està ingressat a l'hospital La Plana de Vila-real (Castelló), i actualment s'està analitzant el seu cas després de presentar símptomes compatibles amb la malaltia.

Es descarta que els dos homes formin part del grup d'aficionats del València que la setmana passada van viatjar a Milà amb motiu del partit de la Champions

Es multipliquen els possibles casos a Espanya

En els darrers dos dies s'han disparat a Espanya els casos que tenen la sospita de ser de coronavirus, més d'una vintena en 48 hores. De moment, tots ells han donat negatiu.

Actualment només hi ha un cas de coronavirus a Espanya, el metge italià que estava de vacances a Tenerife i que està ingressat a l'Hospital Universitari Nuestra Señora de Candelaria de Santa Cruz de Tenerife.

 Última hora sobre el Coronavirus en directe