Sanitat ha confirmat el primer cas de coronavirus a Sevilla. Es tracta d'un home de 62 anys que estava ingressat a l'Hospital Verge de la Rosada. Aquest pacient no havia viatjat a Itàlia ni cap país amb el covid-19.

Únic positiu

Aquest era l'únic cas pendent de resoldre, després de descartar-se vuit pacients que eren en estudi, entre ells les dues persones amb els símptomes de possible covid-19 que van ingressar a l'Hospital Verge Macarena, però que van ser donats d'alta.

Per no generar alarma social, la Conselleria de Salut ha explicat que "només s'informarà dels casos que resultin positiu", segons informa Diari de Sevilla.

Serenitat i evitar el pànic

Juanma Moreno, president de la Junta d'Andalusia, ha dit que és "evident" que van a aparèixer casos de coronavirus a Espanya. També, ha reconegut que no estem acostumats a aquesta situació perquè el covid-19 és un virus "amb una àmplia capacitat d'infecció".

Tot i això, ha demanat "serenitat" i ha demanat que s'eviti el "pànic absurd", ja que és "contraproduent". En aquest sentit, ha volgut recordar que el coronavirus té un índex de mortalitat "inferior a la grip comuna".

Ara, Andalusia i el Ministeri de Sanitat han posat en marxa una comissió per "evitar que el contagi sigui més gran".

 Última hora sobre el Coronavirus en directe