La dona del metge italià contagiat per coronavirus ha donat positiu per Covid-19. Ambdós procedeixen de la Llombardia, la regió del nord d'Itàlia que més casos acumula.

Segones proves

Després de confirmar-se que el metge de 69 anys havia estat infectat amb coronavirus, els metges de l'Hospital Universitari Nostra Senyora de La Candelaria a Tenerife han realitzat una anàlisi a la dona d'aquest. Els resultats han confirmat que la dona té el virus de Wuhan, segons informa RTVE.

Ara, la pacient es troba ingressada en espera que es li realitzen unes segones proves en el Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut de Salut Carles III per confirmar el contagi. Mentrestant, la dona i el seu marit estaran aïllats i baix control sanitari.

Aïllament massiu

La parella estava de vacances a Espanya, a l'hotel H10 Costa Adeje Palacen de Tenerife. Arran de donar positiu en coronavirus, l'hotel ha posat en quarantena el miler de turistes que estaven en el complex per poder seguir el protocol d'actuació.

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat col·laboren en la mesura, impedint que cap client entre o surti de l'hotel, segons informa Diari d'Avisos. Aquest seria el primer gran aïllament massiu que ha tingut lloc al país pel nou virus.

Cinc casos a Espanya

Amb aquesta dona, ja són cinc els casos confirmats amb coronavirus a Espanya i el segon del dia d'avui. El primer en donar positiu va ser un ciutadà alemany en La Gomera, que va tenir un contacte estret amb un dels pacients diagnosticats a Alemanya.

El segon va ser el pare de família britànic a Mallorca, que es va infectar en una estació d'esquí de França. El tercer ha estat el metge italià de 69 anys i marit de la nova infectada. Finalment, la quarta encomanada, és una dona de 36 anys, de nacionalitat italiana però resident en Barcelona.

El coronavirus de Wuhan ja supera els 80.000 encomanats a tot el món i el nombre de morts s'eleva a 2.663. A més, el Covid-19 s'ha expandit a 34 països fora de la Xina, entre els quals es troben França, Corea del Sud, Afganistan, Itàlia i Espanya.

 

Última hora sobre el Coronavirus en directe