El Departament de Salut ha confirmat que s'ha detectat el primer cas de coronavirus a Catalunya. Tot apunta que es tracta d'una dona, resident a Barcelona i que havia viatjat al nord d'Itàlia feia poc.

Es tracta del cinquè cas confirmat a Espanya, que se suma als quatre pacients detectats, dos a les Canàries i un a Mallorca. Ara, el Centre Nacional de Microbiologia farà la prova de confirmació a la dona i en les pròximes hores sabrem els resultats.

Aquesta tarda, el departament farà una roda de premsa per donar més informació amb el secretari de Salut Pública, Joan Guix,  acompanyat per la gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, Assumpta Ricard.

Tranquil·litat i preparació

Poc abans de confirmar-se aquest cas, Carmen Calvo, vicepresidenta del govern espanyol, ha demanat tranquil·litat i ha assegurat que l'Executiu actuarà amb "mesura, proporcionalitat i transparència" i que oferirà informació mèdica i tècnica als ciutadans. També ha assegurat: "Tenim un gran sistema sanitari, ens hem enfrontat a crisis similars i les hem resolt". 

 

Per la seva banda, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que "tot està preparat" per si hi hagués necessitat en cas de coronavirus. A més, demana no generar alarma: "Els hospitals estan en plena prevenció, però no és bo generar alarmes. Podem estar tranquils", segons recull Radio 4. 

 

 Última hora sobre el Coronavirus en directe