Un sacerdot de l'estat de Maryland, als Estats Units, permet que els seus feligresos es confessin, tot i el confinament establert per aturar el coronavirus.

El sistema que ha posat en marxa, ja que no poden anar a l'església, ha estat que els feligresos es confessin sense baixar del seu cotxe, mentre ell, assegut en un banc, els escolta mantenint la recomanada distància de seguretat.

Al pàrquing de la parròquia i amb els ulls tapats

El pare Scott Holmer ha començat a posar en pràctica aquest sistema aquesta setmana. Assegut en un banc a l'aparcament de la seva parròquia a la ciutat de Bowie, i amb els ulls tapats per preservar la intimitat dels fidels, escolta amb atenció les confessions que els creients li expliquen dins els seus cotxes i amb la finestra abaixada.

La idea li va venir al pare Holmer quan es va veure obligat a cancel·lar la celebració d'una missa només 10 minuts minuts abans de començar i a causa de les mesures decretades a l'estat de Maryland per evitar l'expansió del Covid-19.

Necessitat d'impartir l'Eucaristia

En una entrevista al programa Fox & Friends, Scott Holmer explicava els motius: "És molt difícil per a un sacerdot no ser capaç d'impartir el santíssim sagrament de l'Eucaristia, de manera que vaig començar a pensar en què podia fer".

El sacerdot explica que quan la gent condueix fins l'aparcament on ell els espera, "estan molt agraïts per poder parlar amb algú, especialment amb un capellà", assegura i afegeix: "La gent adora els seus sacerdots i quan són separats del seu pastor només causa dolor en el seu cor i en el del pastor".

Un èxit

La seva acció es va difondre ràpidament gràcies a una fotografia que li va fer un vianant i que va publicar a les xarxes socials, fotografia que es va fer ràpidament viral.

El pare Holmer assegura que des que va començar aquesta iniciativa rep força visites, això sí, només durant les hores que ha habilitat per a la confessió, no s'hi pot estar tot el dia. En un dia acostuma a estar una hora escoltant les confessions dels feligresos pecadors.