Barcelona viu aquest dimarts pendent del coronavirus. El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat que hi ha un cas d'infecció per virus a la ciutat: una jove de 36 anys que va ser a Itàlia i que ha tornat i que la primera prova ha confirmat la malaltia. És el primer cas que s'ha pogut confirmar del temut virus covid-19 a la Península després dels casos de les Illes Balears i de les Canàries.

Un trasllat d'un cas sospitós a Gràcia

Però totes les alarmes han saltat també aquest migdia al barri de Gràcia. Una ambulància amb tècnics equipats amb granotes de color groc, tal com s'ha vist en unes imatges que ha publicat Sonia Andolz a Twitter, ha evacuat una persona de casa seva. Tot feia pensar que el trasllat mèdic estava relacionat amb el cas confirmat i que s'està investigant a l'Hospital Clínic de Barcelona, però ElCaso.cat ha pogut saber que es tracta d'un nou cas "en estudi".

 

És un cas de coronavirus no confirmat, que està sent "investigat". Segons ha pogut saber aquest mitjà de fonts sanitàries, es tracta d'un trasllat d'un cas que està en estudi perquè "compleix criteris clínics i epidemiològics" del virus covid-19 i que no està relacionat amb el cas que ha anunciat el Departament de Salut. A Catalunya hi ha un total de vuit casos més sota investigació, segons ha aclarit Salut aquesta tarda en una roda de premsa.

Del pis han sortit una persona en llitera i una dona, que també ha pujat a l'ambulància, amb la cara tapada amb una mascareta, segons han explicat fonts presencials a ElCaso.cat.

Ús de granotes anticoronavirus

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es vesteix així perquè es tracta de mesures de precaució universals ―higiene de mans, ús de guants i ús de protecció ocular i màscares― a més de les precaucions addicionals per transmissió per contacte, gotes i via aèria: bata o granota i màscara FFP3.

En el cas d'aquest trasllat, on s'ha evacuat una persona del carrer de Topazi del barri de Gràcia, s'ha fet amb granotes perquè l'empresa adjudicatària no tenia bates, que és el que marca la instrucció, segons han explicat fonts del SEM a ElCaso.cat.

 

Última hora sobre el Coronavirus en directe