La por del coronavirus s'està expandint amb rapidesa per Barcelona. Des que aquest dimarts es va confirmar el primer cas de coronavirus a la ciutat, la psicosi s'ha apoderat de molts centres i locals, deixant desenes de nens sense activitats escolars.

Els van barrar el pas

Els principals nens afectats són els alumnes de la Scuola Elementare Statale Italiana, una escola italiana de Sarriá, que inclou nens d'entre quatre i quinze anys. Cada dilluns, els petits fan natació en Can Caralleu, un poliesportiu municipal amb què l'escola té un conveni i que està gestionat per la fundació Clubs Claror, amb la concessió del servei esportiu municipal.

Un primer grup d'alumnes sí que va passar, però al segon se li va prohibir l'entrada

 

No obstant això, aquesta vegada no va ser així: el primer grup, de P-5, va entrar sense problemes, però un treballador del centre va detenir el segon, amb alumnes de P-4.

La raó és que la setmana anterior els nens havien tingut festa, una Setmana Blanca, i alguns d'ells havien viatjat a Itàlia. Per això, van considerar que eren susceptibles de tenir el covid-19.

"Ens van preguntar si podíem assegurar que els nens eren lliures de coronavirus", explica Lucia Materassi, la directora de l'escola i afegeix que "no sé què pretenien, com si jo hagués de posar un cartellet a cada nen si podia estar infectat o no". Les monitores i els nens van tornar a l'escola i els pares es van assabentar de la notícia en recollir-los.

No catequesi

Aquest no és un cas aïllat. El Centre Parroquial de Sarrià va demanar que els pares no portessin els nens que haguessin anat a Itàlia a fer la catequesi  i que tornessin en uns dies.

També, l'escola va enviar una circular, dient que els seus fills no anessin a classe durant les dues setmanes següents si havien viatjat a les regions afectades d'Itàlia. Aquesta mesura també s'aplicava al professorat o personal tècnic.

Pares indignats

Davant d'aquesta situació, els pares dels petits s'han indignat pel tracte rebut i han demanat que s'aturi el pànic pel coronavirus. "El problema és la psicosi de la gent. És una grip nova i, com a grip, s'expandeix", ha explicat una mare del centre a El Jardí.

"El problema és la psicosi de la gent. És una grip nova i, com a grip, s'expandeix"

 

Un altre pare ha expressat que "alguns nens estan espantats", recull La Vanguardia. També critiquen que només s'adoptin aquestes mesures amb gent de l'escola italiana, ja que "diàriament venen molts italians a Barcelona i al revés". Alguns pares no descarten emprendre mesures legals.

Disculpes

Pel seu costat, l'Ajuntament de Barcelona ha informat que mai no va ordenar que es prohibís l'entrada als nens i que les úniques mesures que estaven vigents eren les del protocol de vigilància del coronavirus. A més, no és activa cap restricció de bany a la ciutat.

Per això, responsables de l'Ajuntament es van posar en contacte amb la Fundació Claror perquè no es produís un episodi semblant. Tant el poliesportiu com el centre parroquial han demanat perdó a l'escola pels fets i aquesta ha considerat el fet d'"anecdòtic" i fruit d'una "combinació de por i ignorància".

 Última hora sobre el Coronavirus en directe