Els bombers han donat per controlat l'incendi de la Ribera d'Ebre, les Garrigues i el Segrià a les 22.26 hores d'aquest diumenge. El foc es va declarar dimecres al migdia i, tot i que s'havia parlat de 6.500 hectàrees afectades, finalment han estat 5.050 les hectàrees arrasades, segons el balanç definitiu.

Després d’haver donat l’incendi per estabilitzat dissabte al vespre i per controlat aquest diumenge a la nit, els Bombers avisen que encara caldrà esperar "un nombre indeterminat de dies" per considerar-lo del tot extingit.

foto 3522072

Un gronxador cremat amb els efectes de l'incendi de la Ribera d'Ebre / ACN

Els veïns desallotjats poden tornar a casa

Ara que ja s'ha controlat l'incendi, s'ha donat permís als veïns desallotjats els últims dies perquè tornin a casa seva. En total, les últimes hores, unes 50 dotacions dels bombers han treballat intensament centrant els esforços al terç superior del flanc dret per poder consolidar tot el perímetre.

La marinada que ha bufat durant la tarda d'aquest diumenge, ha complicat la feina dels bombers que treballaven a la zona. Han remullat bé la zona per poder donar per controlat el foc. L'incendi va quedar estabilitzat a les 21.53 hores d'aquest dissabte i s'ha pogut controlar al cap de pràcticament 24 hores.

foto 3522074

Un edifici abandonat a causa de l'incendi de la Ribera d'Ebre / ACN

Alerta del pla Infocat

Protecció Civil manté en alerta el pla Infocat mentre durin les tasques d'extinció del foc, també per l'elevat risc d'incendi forestal que encara hi ha a molts punts del territori. Des del Cecat de Protecció Civil també s'està fent seguiment de l'onada de calor que, tot i anar a la baixa, encara afecta Catalunya.

Una carretera tallada

S'han reobert al trànsit totes les carreteres que aquests dies han hagut de ser tallades per l'incendi excepte la T-703, que continua tallada entre la Palma d'Ebre i la C-233.

foto 3522066

Muntanyes amb els efectes de l'incendi de la Ribera d'Ebre / ACN

Reobert l'accés a les Gavarres i Cadiretes

Pel que fa a les restriccions d'accés als massissos, aquest diumenge s'ha reobert l'accés a les Gavarres i Cadiretes, però es manté la prohibició a Montserrat, Montsec, Montsant i Ports de Tortosa.

Pla de xoc 

A partir d'aquest dilluns es començaran a avaluar els danys ocasionats pel foc en els vuit municipis afectats. Dissabte vinent es concretarà "el pla de xoc" que necessiten la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues per refer-se dels danys i les despeses que ha generat l'incendi, segons ha explicat el president de la Generalitat, Quim Torra, després d'una llarga reunió, diumenge al matí, al centre de comandament de Vinebre.

foto 3522070

Un banc al costat d'una piscina amb els efectes de l'incendi de la Ribera d'Ebre / ACN