Continua, aquest diumenge, la recerca de les quatre persones desaparegudes a la Conca de Barberà a conseqüència de la gota freda d'aquesta setmana. Aquest dissabte el dispositiu de recerca es va tancar sense cap mena de nou rastre de la mare i el fill que van desaparèixer a Vilaverd, ni del camioner belga ni del veí de l'Espluga de Francolí. L'altre home que havia desaparegut en un principi, un home de Prades, va aparèixer, mort, flotant al port de Tarragona.

Pel que fa al dispositiu d'aquest dissabte, el cap de guàrdia del cos de Bombers, Guillem Guinjoan, ha afirmat que el balanç és "bo, perquè s'han completat les tasques previstes". L'operatiu es reprèn aquest diumenge amb pràcticament els mateixos efectius i es prioritzarà el tram entre el municipi del Morell i la desembocadura del riu Francolí a Tarragona.

Cap rastre

Al llarg d'aquest dissabte, els equips d'emergències no han trobat cap indici ni informació que els hagi permès trobar els veïns de l'Espluga i de Vilaverd ni el camioner belga desapareguts. El dispositiu ha recorregut la llera del riu Francolí des l'origen del desbordament a l'Espluga de Francolí fins a l'alçada del Morell. Els efectius també han treballat a treure runes al voltant de la zona de Montblanc, l'Espluga i Vilaverd.

bombers espluga

Els bombers col·laboren a treure runa / Bombers

Guinjoan ha detallat que han actuat en llocs on "era difícil transitar" per l'acumulació de talussos, restes vegetals, runa, fang i pedres endutes per la riuada. Tot i això, ha assegurat que s'han assolit els objectius d'aquesta jornada.

Els Bombers mobilitzen doncs, aquest diumenge, un dispositiu similar al de la quarta jornada, amb entre 200 i 300 persones, i centraran els esforços en el tram entre el municipi del Morell -punt on s'ha acabat la recerca aquest dissabte- fins a la desembocadura del riu a Tarragona. Es tracta d'un tram d'entre vuit i deu quilòmetres.