Un conductor d'ambulància de Múrcia ha estat detingut per haver-se presentat molt borratxo a recollir una persona ferida en un accident de cotxe. L'home superava vuit vegades la taxa d'alcohol permesa i amb prou feines podia mantenir-se de peu.

Els fets van passar al voltant de les dues de la matinada d'aquest dijous, a l'autovia A-7 a Sangonera la Seca, a Múrcia. La Guàrdia Civil va tenir coneixement d'un accident on només s'hi havia vist implicat un cotxe, i el conductor havia patit lesions lleus: per això, van avisar una ambulància, segons recull La Opinión de Murcia.

Anava de tort

Al lloc s'hi va presentar una ambulància no assistencial del Servei Murcià de Salut, on només hi anava el conductor, que hi havia acudit des de la base del SMS a El Palmar. Quan va arribar al lloc, els agents van veure que tenia símptomes molt evidents d'estar ebri: fins i tot, anava de tort, segons els testimonis.

Els guàrdies van avisar els companys d'atestats i li van fer la prova d'alcoholèmia, que va revelar que, efectivament, anava molt begut: va donar un resultat d'1,20 mil·ligrams en aire expirat. Va ser detingut immediatament.

Una altra ambulància

La Guàrdia Civil va haver de trucar per demanar una altra ambulància, ara amb dos conductors: un per endur-se el ferit i l'altra, per recollir l'altra ambulància.

El conductor detingut està acusat d'un delicte contra la seguretat vial i podria enfrontar-se a una multa de 6 a 12 mesos i a la retirada del carnet. Fins i tot se'l podria condemnar a fins a sis mesos de presó.

La conselleria de Salut de Múrcia ha assegurat que el conductor ja ha estat acomiadat: era un conductor d'una ambulància concertada que havia estat contractat per una substitució d'un mes.