El Tribunal Criminal del Líban ha condemnat aquest divendres a mort l'assassí de la funcionària de l'ambaixada de la Gran Bretanya a Beirut Rebecca Dykes, qui va ser violada i assassinada el desembre del 2017.

El jutge Mohamed Wissam Mourtada va formular el veredicte dos anys després que Dykes fos violada i estrangulada per Tarek Samir Houwayché, un libanès de 37 anys amb antecedents penals, que treballava com a conductor registrat en la companyia de transport nord-americà Uber.

La jove de 37 anys era funcionària de l'ambaixada de la Gran Bretanya a Beirut

 

Rebecca Dykes, de 30 anys, va ser trobada morta a la regió de Metn, a l'est de Beirut. La jove treballava com a responsable de polítiques i de programes per al departament de Desenvolupament Internacional del Regne Unit al Líban i havia treballat a l'Iraq i Líbia abans de traslladar-se a l'ambaixada britànica a Beirut el gener del 2017.

Després de la seva mort, les cadenes de televisió locals van informar que la jove va ser vista per última vegada en un bar al barri beirutí de Gemayze amb una amiga, on assistia a un comiat d'una companya, però va marxar aviat perquè viatjava l'endemà.

El Líban no aplica la pena capital des de 2004, només en ocasions puntuals

 

L'ambaixada britànica al Líban encara no s'ha pronunciat sobre la sentència de l'assassí de la seva empleada. El Líban no aplica la pena capital des de 2004, però en ocasions puntuals continua dictant sentències de mort, malgrat la pressió de diverses ONG i de la Unió Europea perquè el país adopti una llei amb què es formalitzi la moratòria que existeix a la pràctica, amb vista a abolir-la.

Un grup de legisladors va presentar un projecte per a l'abolició de la pena de mort el 2004, però va quedar paralitzat un any després arran de l'assassinat del llavors primer ministre, Rafic Hariri, i d'altres crims contra personalitats polítiques.