El famós productor televisiu i excantant de La Trinca, Josep Maria Mainat, ha trencat el silenci gairebé una setmana després de saber-se que la seva dona, Angela Dobrowolski, l’hagués volgut assassinar punxant-lo amb insulina.

Mainat canvia de casa tres cops els darrers mesos

En un comunicat que Mainat ha fet arribar als mitjans de comunicació aquesta matinada, el multimilionari explica la seva versió dels fets sobre l'intent d'assassinat i demana que no se’l busqui, que no farà declaracions i que confia amb la justícia. 

Els darrers mesos s’ha canviat tres cops de domicili, ell i els seus dos fills petits, fills de Dobrowolski, que tenen 4 i 8 anys.

Mainat assegura que és un dels fets més complicats, haver de viure amagat de la premsa amb els seus fills. “No ho feu”, demana respecte als mitjans intentant que deixin de buscar-lo. 

Josep Maria Mainat contra Angela Dobrowolski

Mainat també assegura que el procediment actual és entre ell i qui ha estat durant nou anys la seva parella, i que “fa per a mi especialment dolorosa aquesta situació, que espero que es resolgui al més aviat possible per la via judicial”, assegura el productor. 

Angela, la dona acusada de voler matar a Josep Maria Mainat

Angela, la dona que ha volgut assassinar a Josep Maria Mainat

Josep Maria Mainat també assegura que no té cap causa oberta contra ell per violència masclista, com sí que va assegurar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Hi ha dues causes obertes, per coaccions i per lesions lleus, contra Mainat, tot i que el jutge ho està investigant és veritat que la fiscalia no va demanar mesures cautelars a falta de proves contra el famós productor.

Comunicat sencer de Josep Maria Mainat

"Davant les notícies, comentaris i valoracions que des dels mitjans de comunicació s'estan realitzant en relació amb els diferents procediments judicials que m'afecten, em veig en la necessitat d'escriure aquestes paraules:

En aquesta situació que estic vivint, la meva principal prioritat ha estat sempre la protecció dels meus fills petits, als quals he intentat i intentaré garantir el seu benestar emocional i la defensa del seu dret a la intimitat.

Això ara m'està resultant especialment difícil, a causa del tractament que determinats mitjans de comunicació estan donant als fets que ens afecten, en forma d'especulacions, persecucions i judicis paral·lels, que estan afectant de manera greu a tota la meva família, especialment als meus fills petits.

L'últim mes hem canviat tres vegades de domicili per a aïllar-nos de la persecució mediàtica i això no és recomanable per a unes criatures que ja comencen a preguntar-se què està passant. A més, suposant que descobrissin on estem, només passarien dues coses: una, que tampoc declararia res i dos, que hauríem de tornar a canviar de domicili. Si us plau, no ho feu.

Considereu també que, malgrat l'extraordinària gravetat dels fets en els quals tinc la condició de víctima, especialment la causa seguida contra Angela Dobrowolski per presumpte intent d'assassinat, el fet que l'Angela hagi estat la meva esposa durant nou anys i sigui la mare dels meus dos fills petits, fa per a mi especialment dolorosa aquesta situació, que espero que es resolgui al més aviat possible per la via judicial

Els conflictes judicials en què desgraciadament estem immersos ens concerneixen només a l'Angela i mi. Confio plenament en l'Administració de Justícia, sent els tribunals, i només ells, els que han de resoldre els conflictes jurídics i les diferents causes que actualment s'estan tramitant.

Per a acabar, voldria aclarir que no s'està instruint cap procediment penal en el qual se m'atribueixi cap maltractament físic o psíquic Angela Dobrowolski. El Jutjat de Violència sobre la Dona de Barcelona va rebre l'11 de juliol una denúncia de l'Angela contra mi, sol·licitant protecció per un suposat delicte de coaccions i de revelació de secrets. Després de prendre declaracions, el dia 29 de juliol, el jutge va denegar l'ordre de protecció sol·licitada. Finalment, la meva advocada va presentar el 17 de setembre un escrit sol·licitant el sobreseïment i arxivament definitiu de la causa, al no existir cap nou indici que sustenti la continuació del procediment contra mi.

També voldria recordar que la causa seguida contra Angela Dobrowolski pel suposat intent d'assassinat està encara en fase d'instrucció judicial. Aquesta instrucció pot durar molts mesos. Estic comparegut en aquest procediment com a Acusació Particular, i en tal condició, la meva advocada ha realitzat i realitzarà les peticions que creguem convenients per a esclarir els fets i per a defensar els meus interessos. 

Us anirem informant de tot allò que sigui rellevant.

Molt agraït per la difusió d'aquest missatge

Josep M. Mainat"