La segona onada de coronavirus torna a mostrar històries que reflecteixen com és de cruel aquesta pandèmia. Tothom està exposat al contagi, i si es tracta de personal sanitari, les condicions de risc augmenten. És el cas d'en Sergio Humberto Padilla Hernández, un infermer de 28 anys que ha mort a causa de la Covid-19. Abans de morir, va gravar un vídeo de comiat als familiars i amics. La gravació s'ha fet viral a les xarxes socials per la seva emoció i capacitat per despertar consciències.

L'infermer grava un vídeo abans de ser intubat i morir per coronavirus 

En Sergio, un jove infermer de l'estat mexicà de Chihuahua, va gravar el vídeo de comiat poc abans que l'intubessin a causa de les complicacions del seu estat de salut pel coronavirus. En el vídeo se'l pot veure ja amb un subministrament d'oxigen extra, però no era suficient, fent necessària la intubació.

"Bé, doncs ha arribat l'hora de la veritat. Seré sotmès a la intubació endotraqueal. Vull que, passi el que passi, sigui quin sigui el pronòstic que Déu tingui per a mi reservat, em recordin sempre pel que he estat i pel que sóc. Perquè tornaré.  No és un adéu. Estic segur que tornaré en uns dies, i quan em recuperi seguirem endavant", deia l'infermer, ja amb dificultats per respirar.

De fet, a pesar de la gravetat de la situació, en Sergio, manté l'esperança de poder guanyar la batalla contra el coronavirus: "Els tornaré a veure, amics. Els estimo i sé que estaran doblegant els genolls per mi, per la meva salut i pel meu benestar. Passi el que passi estaran vetllant pels meus interessos sempre."

"Els estimo i estan al meu cor. Fins després", conclou l'infermer en l'emotiva gravació, que ha traspassat les fronteres de Mèxic.

L'emotiu missatge de l'infermer s'estén per les xarxes socials

Poc després de la gravació, en Sergio va ser intubat, però els mitjans locals han informat que desafortunadament no ha aconseguit sobreviure, infomen mitjans locals. El seu missatge, però, queda com una gran forma de conscienciar sobre la necessitat de complir amb les mesures socials i restriccions per contenir el virus.

Sergio Humberto Padilla,  muerto por coronavirus / Youtube Meganoticias Torreón

En Sergio no va superar el coronavirus i ha mort després de ser intubat / Youtube Meganotícias Torreón

El vídeo d'en Sergio s'ha estès per les xarxes socials, fent-se viral per la gran càrrega emotiva que conté.  Molts comentaris destaquen la necessitat d'incrementar les mesures de seguretat per al personal sanitari, que ocupa la primera línia del front contra el coronavirus. De fet, es calcula que el 10% dels contagis a escala global afecten sanitaris. Un sector que viu la pandèmia des de la primera línia de front.