Un estudi científic dut a terme per la Universitat de Cardiff ha descobert que els col·lutoris bucals poden matar el coronavirus en els 30 segons posteriors a la seva exposició en un laboratori.

Els col·lutoris poden matar la Covid-19 

"Encara que aquest estudi in vitro és molt encoratjador i és un pas positiu, ara és evident que es necessiten més investigacions clíniques. Necessitem entendre si l'efecte aconseguit al laboratori es pot reproduir en els pacients", són declaracions al mitjà Sky News realitzades per David Thomas, científic de la Universitat de Cardiff.

Thomas és un dels responsables de l'estudi realitzat per aquesta universitat britànica, assaig que ha acabat concloent que els col·lutoris bucals poden matar al coronavirus en els 30 segons posteriors a la seva exposició en un laboratori.

Aquest mateix assaig apunta que els col·lutoris bucals que contenen almenys un 0,07% de clorur de cetilpiridini (CPC) han mostrat "signes prometedors" de reducció de coronavirus a la saliva dels pacients.

Antisèptics com a preventius en la transmissió de coronavirus

Aquest estudi s'uneix a assajos anteriors, com el realitzat pel Grup Etiologia i Tractament de les Malalties Periodontals i Periimplantàries de la Facultat d'Odontologia de la Universitat Complutense de Madrid, l'ús de col·lutoris bucals amb antisèptics podria reduir la càrrega viral del coronavirus.

Esbandida bucal / Pixabay

Un estudi de la Universitat de Cardiff ha descobert que els col·lutoris bucals poden matar el coronavirus en 30 segons / Pixabay

"L'ús de col·lutoris antisèptics bucals amb povidona-iode o clorur de cepilpiridini (CPC) podrien ajudar a reduir la severitat de la COVID-19 i el risc de transmissió mitjançant un descens de la càrrega viral a la boca en els individus infectats", van exposar ja el mes de juny Mariano Sanz, David Herrera, Jorge Serrano i Silvia Roldán -periodoncistes i docents de la Facultat d'Odontologia de l'UCM, en un article publicat per la revista especialitzada Clinical Oral Investigations.