La Coca-Cola és possiblement el refresc més conegut del món. Des que l'any 1886 el farmacèutic John Stith Permberton va crear la recepta, aquesta beguda s'ha estès per tots els racons del planeta.

Però les seves propietats poden anar més enllà de la de refrescar-nos amb un bon glop. De fet, hi ha diversos trucs que destaquen les propietats del refresc de cola per netejar coses molt variades, des del greix cremat de les olles fins a taques a la roba.

La Coca-Cola té la capacitat de netejar objectes molt diversos 

La recepta original de la Coca-Cola és un dels secrets més ben guardats i, segons diuen, només un reduït grup de persones la coneixen completament. Se sap, però que els seus ingredients principals són el sucre, crítics, vainilla o canyella. Una combinació que captiva milions de persones arreu del món pel seu sabor, però que fins i tot pot arribar a tenir utilitats més enllà de la de refrescar-se amb un bon glop

Són diversos els articles a internet, així com vídeos a YouTube, que mostren les curioses propietats de la Coca-Cola a l'hora de netejar diversos objectes com ara olles i paelles amb greix enganxat, taques a la roba o, fins i tot, el vàter.

La Cola-Cola, molt efectiva per eliminar el greix enganxat a olles i paelles

L'efectivitat de la Cola-Cola per ajudar a eliminar el greix s'observa quan la superfície d'una olla ha quedat cremada. El truc està en  buidar una llauna d'aquest refresc, posar-la a escalfar a foc lent, deixar-la de 30 minuts a una hora i després retirar-la de foc. Tot seguit, serà més senzill treure els aliments que s'han quedat enganxats.  

Sartén para paella

Un dels trucs és utilitzar la Coca-Cola per desenganxar aquelles restes de menjar que es queden enganxades a la superfície de les olles o paelles. / Arxiu

Pel que fa a les taques de roba, a les xarxes socials s'indica que la tècnica passa per remullar la peça primer amb Coca-Cola, deixar-la uns 30 minuts i després rentar-la amb aigua i sabó. 

Fins i tot s'apunta l'opció d'abocar el contingut de la llauna dins la rentadora juntament amb el detergent i posar l'aparell a funcionar en una rentada normal.

I pel que fa al vàter, amb les seves bombolles ajuda a eliminar taques buidant la beguda a la tassa. Això sí, caldrà un altre producte específic per aconseguir la completa desinfecció.

La Coca-Cola també és capaç de retornar la brillantor a monedes i joies

Una altre ús que es destaca sobre la capacitat netejadora de la Cola-Cola és el de retornar la lluentor a monedes i joies. En el cas de les joies, però, cal anar més amb compte ja que, segons subratllen a internet, els components del refresc de cola pot arribar a despintar el metall i, per tant, cal esbandir bé la peça amb aigua tot just després de treure-la del refresc.