José Manuel Rodríguez, l'expolicia dominicà especialitzat en la lluita contra el tràfic d'estupefaents, va clavar dotze punyalades a la seva exparella en ple carrer i en presència dels seus dos fills de 3 i 5 anys l'octubre del 2016 a Olivares (Sevilla).

La defensa de l'acusat ha al·legat que creia que els seus dos fills estaven "en greu perill" perquè suposadament la seva parella li era infidel amb una persona que "consumia o manipulava drogues", i es va imaginar els seus fills "immersos al món de la droga".

Al·lega que li era infidel amb un consumidor de droga i que tenia por pels seus fills

 

A més, ha culpat de l'agressió a un estat d'"ofuscació que alterava la seva voluntat i no era responsable dels seus actes", a causa de la presumpta preocupació pels seus fills. Per això, ha negat que aquest crim masclista sigui constitutiu d'un delicte d'assassinat i ha al·legat que es tracta d'un homicidi amb les circumstàncies atenuants d'arravatament i confessió.

Segons el seu advocat, "no hi va haver sorpresa" en l'agressió perquè la víctima va veure com l'acusat s'apropava a ella amb el ganivet a la mà i "va poder fins i tot fugir, però ella era una dona molt valenta, sense temor de res". També ha afegit que set de les ganivetades eren "de defensa".

La fiscalia demana 23 anys

La fiscalia, per la seva part, ha mantingut que va ser un assassinat perquè va atacar la seva exparella "de forma sorprenent" i la víctima "no va tenir possibilitat de defensa", a més de la "desproporció física" amb el seu agressor, una persona de més corpulència.

"Estefanía no tenia res per defensar-se i no va poder fugir", ha assegurat la fiscal i ha recordat que l'acusat li va assestar "moltíssimes punyalades i va fugir, deixant la víctima dessagnant-se". Per tot això, reclama una condemna de 23 anys de presó.