El violador de Tarragona, que gairebé sempre atacava a dones que anaven amb tren, ja ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra després d'una nova agressió al Vendrell (Baix Penedès) el passat 26 de juliol, dia de Santa Anna.

L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) del Camp de Tarragona li seguia la pista des del 6 de maig, quan va cometre, presumptament, la primera violació. Es tracta d'un home de nacionalitat espanyola de 39 anys que vivia al Vendrell amb la seva dona. És un reincident dels delictes sexuals i atacava a les seves víctimes, sempre molt joves però majors d'edat, amb una arma blanca.

Cinc agressions molt violentes

Les agressions sexuals es van produir entre els 6 de maig i el 26 de juliol. La primera de totes es va produir quan la víctima intentava entrar a l'ascensor de casa seva, també al Vendrell, quan l'agressor li va posar un ganivet al coll i la va obligar a pujar al pis i a donar-li les claus del domicili, el telèfon mòbil i la cartera.

Al cap d'un mes, el 7 de juny, l'home va assaltar una dona que es dirigia a casa seva a les deu del vespre després de sortir de l'estació de tren del Vendrell. En aquella ocasió la víctima va ser una noia de 18 anys. Va posar-li un instrument punxant al coll, la va fer posar de cara a terra entre dues furgonetes, li va fer tocaments i va colpejar la víctima fins que va perdre el coneixement.

La tercera víctima va ser agredida el 2 de juliol als voltants de les onze de la nit en un vagó de la línia de tren entre Arc de Triomf i Sant Vicenç de Calders i la va agredir físicament fent que perdés el coneixement en diverses ocasions. L'home li va fer tocaments sexuals pujant-li el vestit que portava la jove.

Al cap de deu dies, el 14 de juliol, es va produir una agressió fora del Vendrell, als voltants d'una estació de metro de l'L11, que dóna servei a cinc barris de Barcelona i Montcada i Reixac, en un assalt en el qual l'home va tornar a exercir violència i a fer servir un objecte punxant. Segons el relat del jutge, l'home va tirar a terra la dona i li va començar a fer tocaments mentre l'amenaçava amb una arma blanca. Els crits de la noia van posar en alerta un veí, que va fer marxar l'home.

El darrer cas

El 26 de juliol, la nit de festa major del Vendrell, l'home, de nacionalitat espanyola, va assaltar una noia de matinada quan aquesta estava entrant a casa, en un habitatge del centre del Vendrell. Segons la víctima, la va intimidar amb una arma blanca i va intentar agredir-la sexualment. Amb tot, no se'n va sortir perquè una tercera persona que passava per la zona va foragitar-lo i va avisar la policia. Els Mossos d'Esquadra el van detenir aquest dimecres al mateix municipi.

L'home ja havia complert una condemna d'onze anys de presó per un altre delicte contra la llibertat sexual i altres delictes, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El jutge creu que l'home no pot estar en llibertat per dues coses, per l'alt risc de fugida i també per la possibilitat que torni a cometre agressions sexuals.