Els Bombers de Saragossa han rescatat aquest diumenge un total de nou persones, quatre adults i cinc menors, que havien quedat atrapades en una atracció de fira al barri de Valdespartera de la capital aragonesa. Unes altres quatre persones han pogut baixar de la muntanya russa pel seu propi peu. No hi ha ferits de gravetat, segons ha informat l'Ajuntament de Saragossa.

A les 13.40 hores d'aquest diumenge s'han activat els sistemes de seguretat de l'atracció la 'Selva Encantada' en produir-se error, la qual cosa ha deixat tres vagons aturats.

En aquests espais es trobaven en aquell moment un total de 13 persones, de les quals quatre han pogut baixar per les escales d'emergència de l'atracció sense requerir ajuda. "Els sistemes de seguretat han frenat els cotxes i quan hem arribat quedaven una família amb dos de menors en l'atracció que estava inclinada, una família amb un menor i dos menors més en la que ha quedat penjada més amunt", ha explicat el sergent de Bomberos, Javier Pizarro.

D'aquesta manera, ha detallat que s'ha procedit a rescatar primer aquelles persones que "estaven inclinades", ja que eren els que "més risc podien tenir" i, a continuació, als tres menors i dos adults que es trobaven al vagó més alt.

Algunes persones presenten contusions per estar inclinats durant 30 minuts

 

Cap dels ocupants no ha resultat ferit de gravetat, encara que algunes persones presenten contusions per haver quedat en estat d'inclinació durant el rescat, que ha durat entre 30 i 40 minuts. Aquestes persones han estat ateses pels serveis sanitaris de bombers i Creu Roja. Entre els ferits lleus, Javier Pizarro ha destacat que hi ha un adult amb una contusió al genoll, així com dos menors que havien rebut cops al maluc i el costat, respectivament, en quedar-se el vagó inclinat cap a un costat.

El Cos de Bombers ha desplaçat fins al recinte firal una autoescala automàtica de 30 metres, un autobraç articulat de 42 metres, un furgó de salvament, una bomba pesada mixta, una unitat de comandament i una ambulància. Fins al lloc s'han desplaçat també la Policia Local i el personal de l'àrea de Serveis Públics, que han clausurat l'atracció fins que finalitzi la investigació. Un enginyer municipal i un altre de la concessionària del recinte firal han procedit a realitzar una primera avaluació, però l'atracció ha quedat precintada per la Policia Local i no es desmuntarà fins que es delimitin les causes dels fets.