Sense feina, sense casa i vivint, des de fa cinc mesos, en un cotxe. Aquestes són les dures condicions de vida d’una família d’Alzira, a la comarca valenciana de la Riera Alta, que té dos nens petits.

La parella, que no arriba als trenta anys, es va quedar sense casa el mes de desembre de l’any passat, i des d’aleshores no han rebut cap ajut públic. Segons asseguren al diari Levante, tenen un pis adjudicat però encara no hi ha pogut accedir per problemes burocràtics.

La parella assegura que no volen cap almoina, sinó que els ajudin, amb una petita empenta, a tornar a començar. Segons diuen, estaven de lloguer però quan van voler que una familiar anés a viure amb ells, els van fer fora.

Els avis cuiden dels nens perquè "no volen que passin pel mateix calvari"

Tant l’home com la dona han anat aconseguint feines temporals, però els sous no els permeten llogar un pis. Fins i tot han treballat de nit, amb la dificultat que comporta dormir en un cotxe, i denuncien que no els donen una feina estable precisament perquè no tenen un domicili fix. La mare també està acabant un curs de perruqueria per tenir més números d'aconseguir feina.

Mentrestant, els nens, un dels quals té nou mesos, passen bona part del temps amb els seus avis. Els pares temen que els serveis socials els els retirin, i no volen que passin pel calvari que passen ells, que destinen els pocs diners que tenen a menjar i que reben ajuda d’entitats com Càritas, que s'ha compromès a ajudar-los si finalment aconsegueixen un lloguer que es puguin permetre.

Els pares només demanen una empenta per accedir a un habitatge social

Quan no estan tirant currículums, la parella continua al seu cotxe, l’únic sostre que tenen, tot i que lamenten que "a l'hivern fa molt fred, a l'estiu fa molta calor, i si obres la finestra entren moltes bestioles".

Tots dos asseguren que només demanen “una empenta”: que tinguin accés a un habitatge social i l’ajuda promesa per fer front a dos mesos de lloguer i, així, aconseguir l’estabilitat per dependre d’ells una altra vegada.