La mort d'un noi xinès de 25 anys aquest cap de setmana a Barcelona a mans d'un grup de quatre russos a les portes d'una discoteca del Port Olímpic és el cinquè homicidi del juliol a la ciutat de Barcelona. Un resum negre d'un mes fatal a la capital de Catalunya.

En menys d'un mes –encara no s'ha acabat el juliol– s'han registrat el 25% dels crims habituals en un any a la ciutat de Barcelona. L'any 2018 23 persones van morir de manera violenta a la ciutat i aquest juliol han assassinat cinc persones.

El primer crim: un home tirotejat en una perruqueria

El dissabte 6 de juliol un home jove entrava encaputxat en una perruqueria de Sarrià i executava el marit de la propietària. La policia encara no ha pogut detenir l'autor dels fets, que apunten a una revenja personal o econòmica; els investigadors van descartar que es pogués tractar d'un robatori.

Apunyalat a l'Eixample

Cinc dies després un home va morir apunyalat a l'Eixample de Barcelona. Una baralla a les portes d'un local que feia de locutori al carrer d'Entença amb Consell de Cent. La Guàrdia Urbana va poder detenir l'autor dels fets a pocs metres d'on va tenir lloc el succés.

Tiroteig al Poblenou

El 12 de juliol un home amb patinet va acostar-se a un altre home a la plaça de Prim del barri de Poblenou i li va disparar uns quants trets. Estava assegut en una terrassa i va rebre l'impacte dels trets, que van provocar que quedés crític, i va morir al cap de pocs dies. La policia encara no ha pogut detenir l'autor dels trets.

La mateixa nit un home també va ser ferit greu en un altre tiroteig a la zona de Collblanc, ja a tocar de l'Hospitalet de Llobregat, amb el mateix modus operandi. Una persona s'hi va acostar i va disparar. Fonts policials creuen que els dos incidents poden estar relacionats.

Una ganivetada al pit al Raval

Dijous dos homes es van barallar a la terrassa d'un bar d'una plaça del centre del Raval. La discussió va anar pujant de to i un d'ells, amb antecedents i conegut al barri, li va clavar un ganivet al pit.

Tot i que el SEM va poder emportar-se l'home a l'hospital, abans de mitjanit va acabar morint al Clínic. La policia, tot i que té identificat l'autor de la ganivetada mortal, encara no l'ha pogut detenir.

Baralla mortal al Port Olímpic

La cinquena mort violenta de juliol i última –de moment– va ser aquest cap de setmana. La nit de dissabte a diumenge un home de 25 anys de nacionalitat xinesa que passejava per la zona del Port Olímpic amb un compatriota seu, de 30 anys, va ser assaltat per un grup de persones de nacionalitat russa.

Van ser brutalment agredits i el jove, que va rebre un fort cop al cap, va ingressar a l'hospital amb mort cerebral i va acabar morint a primera hora del matí. La policia tampoc ha pogut detenir els autors de l'agressió. Els testimonis han d'ajudar en aquest cas a identificar els agressors.

Trets, ganivetades, caos, baralles i robatoris

Els successos a la ciutat de Barcelona, més enllà d'aquestes cinc morts violentes, tampoc s'han aturat. S'han registrat trets en una discoteca del Port Olímpic, on també es van violar dues noies en dues nits diferents. Una noia menor en mans d'un pres de permís i una noia per part de dos turistes.

Les baralles i les agressions contra turistes i residents per robar-los tampoc no han desaparegut i el dissabte 13 de juliol un kamikaze drogat va sembrar el caos al centre de la ciutat provocant un greu accident, que va deixar uns quants ferits. Entre ells, una nena de 10 anys.