César V., de 38 anys, es recupera de les ferides d'arma de foc que ell mateix es va fer aquest passat dissabte de matinada a casa seva a Olot (la Garrotxa). Es va disparar amb l'arma de foc reglamentària que tenia de dotació de Policia Nacional, el cos policial on servia des de feia anys. Es va intentar matar després d'haver executat, presumptament, la seva parella, de 44 anys i també de nacionalitat espanyola, d'un tret al cap. Ella no va tenir tanta sort com ell i va morir a l'acte.

Un tret de l'arma, una 9mm, va travessar-li el crani i va impactar també contra la mà. Per com va quedar el cos de la dona, els Mossos d'Esquadra sospiten que la dona estava asseguda i que César V. va disparar contra ella per l'esquena. Ell ho va intentar però no es va matar. Si hagués invertit l'ordre, hauria evitat la mort de la dona i potser hauria encertat en el seu propòsit.

Quan la filla de la dona, de 14 anys, va arribar a casa de matinada es va trobar el cos de la dona a la cuina. L'home no estava a la cuina, estava en una altra zona del pis, ferit però sense que la seva vida estès perill. Els Mossos d'Esquadra el van detenir, estava al lavabo del pis, i va ser atès mèdicament. Res no fa pensar que no se'n en sortirà.

Els investigadors estan acabant les diligències, que s'han declarat secretes, per poder aclarir com van anar els fets. L'assassinat es va produir hores abans que la menor arribés a casa, al voltant de les vuit del matí; la discussió i l'execució de la dona feia hores que s'havia produït, segons les investigacions de la policia.

César V, un policia "violent"

Tot i que la instrucció del cas està sota secret d'actuacions, sí que ha transcendit que César V. és agent de la Policia Nacional, de l'escala bàsica, destinat a Camprodon, al Ripollès, una comissaria local de la policia espanyola que dóna servei als ciutadans que volen fer-se el DNI i també que serveix de control i vigilància de la frontera amb França per Coll d'Ares.

Amb l'acord de Schengen la feina d'aquest punt tendeix a zero però antigament era un punt important de les tasques policials en aquesta zona.

Segons han explicat diverses fonts a ElCaso.cat, Cèsar és una persona "violenta". Així ho explica una noia d'Olot que va mantenir una relació sentimental amb ell i que n'ha donat alguns detalls a aquest mitjà. Vivia amb la dona assassinada en un pis del número 24 del carrer de la Verge de la Guia, a la capital de la Garrotxa, des de feia diversos mesos. Eren coneguts pels veïns i tothom sabia que era agent de la Policia Nacional.

Dona assassinada a Olot

El número 24 del carrer de la Verge de la Guia, d'Olotm / ACN

La mateixa font assegura a ElCaso.cat que es tracta d'un home "venjatiu", "obsessionat" amb l'esforç físic i el gimnàs i de tendència ultradretana.

Telèfon d'atenció a la víctima de violència masclista

El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona cada dia de l'any, durant les 24 hores del dia. Atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d'assistència a la violència contra les dones.