Atenció a les interessants propietats de la cervesa que poca gent coneix! D'entrada, sapigueu que no és veritat que engreixi tant com s'ha dit sempre, és bona per reduir la pressió arterial, és molt antioxidant i, per tant, frena l'envelliment de les cèl·lules i és bona per a la salut cardiovascular entre altres coses.

Els ingredients de la cervesa (malta, grans de cibada germinats, aigua, llúpol, llevat...) ajuden a regular la pressió arterial i redueixen el risc cardiovascular, segons la Societat Espanyola d'Hipertensió i el Centre d'Informació de la Cervesa i la Salut.

Consum moderat

Tot això, però, amb un consum moderat. Si ens passem de la ratlla, les conseqüències poden ser fatals.

Sabíeu que la cervesa és la tercera beguda més consumida del planeta? Doncs sí, només la guanyen l'aigua i el te.

Caña cerveza / Pixabay

La cervesa no engreixa perquè el 93% és aigua i només té 43 calories per cada 100 ml. / Pixabay

El 93% de la cervesa és aigua i no engreixa

El 93% de la cervesa és aigua i només té 43 calories per cada 100 mil·lilitres. Per tant, no engreixa com ens han fet creure a la majoria. De fet, atenció perquè fins i tot n'hi ha que asseguren que un vas de cervesa per esmorzar ajuda a aprimar-nos

El perill que té la cervesa és que obre la gana i l'acabem acompanyant de menjar que majoritàriament ens engreixa.

Va molt bé per hidratar- nos (també després de fer esport). Els antioxidants i polifenols de la cervesa frenen l'envelliment. Els polifenols afavoreixen la bona circulació de la sang i la vitamina A va molt bé per regenerar i millorar la pell. A més, la cervesa és diürètica i ajuda a fer-nos baixar la pressió arterial.

La vitamina B6 ajuda a prevenir problemes de cor.

Cerveza / Pexels

La quantitat màxima de cervesa recomanada és de 2 o 3 copes al dia en el cas dels homes i d'1 o 2 en el cas de les dones / Pexels

Quantes cerveses podem prendre al dia?

Certament a l'estiu ve més de gust que mai beure cervesa ben freda però compte perquè es recomana no beure més de 2 o 3 copes de cervesa en el cas del homes mentre en el cas de les dones la quantitat màxima diària és d'1 o 2 cerveses. Aquests són els límits màxims recomanables per homes i dones.

A tot això, per netejar l'organisme, s'aconsella no consumir gens d'alcohol durant dos dies a la setmana.

Cervesa sense alcohol per a les embarassades

La cervesa és molt rica en àcid fòlic. Concretament aporta el triple d'àcid fòlic que la llet sencera. Això fa que la cervesa sense alcohol sigui recomanable per les dones que es volen quedar embarassades o per les que ja ho estan. 

A les dones que es volen quedar embarassades se'ls aconsella una quantitat d'entre 400 i 800 micrograms d'àcid fòlic al dia. La quantitat ideal és de 300 en el cas de les dones que ja estan embarassades i si estan en període de lactància.

Dieta de la síndria per perdre 5 quilos en cinc dies

Una de les fórmules més habituals per perdre pes a l'estiu és la dieta de la síndria amb la que podem perdre fins a 5 quilos en només cinc dies. Atenció però perquè seria molt perillós fer aquesta dieta durant més de cinc dies. Nens, embarassades i persones amb problemes hepàtics no han de fer mai aquesta dieta. A més, com tothom sap, les dietes s'haurien de fer totes sota control mèdic.