Un periodista australià que estava relaxant-se després de treballar al seu hotel a Anglaterra ha patit l'ensurt de la seva vida per culpa d'una cervesa.

Peter Lalor és un periodista australià especialista en cricket que la setmana passada va ser a Manchester, a Anglaterra, per un partit entre Austràlia i Anglaterra al mític estadi d’Old Trafford. Un cop acabat el matx – amb victòria visitant – Lalor va decidir anar a l’hotel Malmaison, on estava allotjat, i refrescar-se al bar. Allà, Lalor, també expert en cervesa, va demanar una cervesa britànica, cansat de les cerveses comercials europees.

Després que cap dels cambrers li sabés recomanar res, va acabar escollint una cervesa escocesa Caledonian Deuchars IPA, una beguda que als supermercats costa unes dues lliures.

Problemes a l'hora de pagar

Un cop decidit per aquesta cervesa – que qualifica d’excel·lent i que, de fet, ha guanyat diversos premis – va arribar el moment de pagar. L’home assegura que no portava ulleres i no podia veure què estava pagant, i, a més, el datàfon per cobrar amb targeta li va donar problemes. Finalment, però, va poder pagar.

Encuriosit, l’home va preguntar quant havia pagat per la cervesa. I, en mirar-ho, la cambrera es va quedar blanca en adonar-se que havia comès un greu error: l’home havia pagat 55.000 lliures per la cervesa, uns 61.000 euros al canvi.

La seva dona, espantada

L’home, enfadat, li va demanar una devolució, i els encarregats del bar així li ho van prometre. Però hores més tard, rebia una trucada de la seva dona, molt alterada: havien desaparegut 62.000 euros del compte corrent, inclosa una comissió pel canvi de divises.

Ara, l’home ha aconseguit que li tornin els diners, tot i que, en tractar-se d’una transacció internacional, trigarà fins a deu dies a recuperar-lo. Tot i que entén que es tracta d’una anècdota, Lalor està indignat per haver-se de quedar tants dies amb un buit enorme al seu compte i, també, perquè ni VISA ni el seu banc aturessin una transacció tan exagerada. Sobretot, tenint en compte, diu, que no li sobren els diners.

Això sí, després de fer públic l’incident, l’hotel ha estat en contacte permanent amb ell. Li han assegurat que li tornaran fins a l’últim cèntim i, fins i tot, asseguren que el proper cop el convidaran a una copa per compensar-li l’ensurt. I és que, com diu el mateix Peter Lalor, per bona que sigui una cervesa, “100.000 dòlars [australians] per una pinta sembla una mica exagerat”.