La causa de l'incendi que crema la Ribera d'Ebre (Tarragona) hauria estat un femer que ha fet autocombustió que no complia amb la normativa vigent. Així ho ha explicat el director general dels Agents Rurals, Marc Costa, des del centre de comandament de Bombers a Vinebre.

Denúncia penal

Els Agents Rurals presentaran una sanció administrativa per "les males condicions" del femer on hauria començat el foc i també una denúncia penal per negligència per l'estat de l'explotació que hauria provocat l'incendi.

"Els femers han de tenir una base i altres condicions pensades a nivell de gestió de residus però aquestes condicions ajuden a la prevenció d'incendis. Aquest no complia cap requisit de la normativa actual en explotacions ramaderes" ha assegurat a ElCaso.cat Marc Costa.

"És un incendi que ha cremat dues granges i una gran extensió de terreny, nosaltres hem investigat les causes i presentarem davant l'autoritat judicial el nostre atestat", ha explicat.

Les flames s'han descontrolat

L'incendi, que continua fora de control i del qual es pot seguir la seva evolució en aquest minut a minut, s'ha originat en una granja de la Torre de l'Espanyol, a la Ribera d'Ebre. L'autocombustió dels fems més el vent que bufava, ha fet córrer el foc. Un veí del ramader ha trucat al 112 i tot i que han intentat apagar el foc, segons ha pogut saber aquest mitjà, les flames s'han descontrolat.