Dues nenes, de 10 i 11 anys, es troben en estat greu després de caure al pantà de Trasona (Astúries) el dia del seu aniversari.

Una d'elles es va precipitar en refrescar-se a l'aigua i l'altra va intentar ajudar-la sense èxit

 

Les dues menors, d'origen romanès, estaven celebrant que complien anys juntament amb la seva família a l'àrea recreativa de Gavitos. Una d'elles es va apropar a l'aigua per refrescar-se i va relliscar, caient dins de l'aigua. L'altra nena, familiar seva, es va apropar per ajudar-la, però es va precipitar també a l'embassament.

Un piragüista que estava entrenant a la zona les va veure i va córrer a ajudar-les. Va ser ell qui va aconseguir treure-les del pantà en estat d'insonsciència i qui va intentar reanimar-les fins que van arribar els sanitaris. La resposta de l'UVI Mòbil d'Avilès va ser immediata, ja que va arribar a Trasona en tan sols set minuts, informa El Comercio.

Els familiars es trobaven a tan sols uns metres d'on va passar tot, però no van veure res perquè les taules estan ubicades a l'entrada de l'àrea recreativa, i la costa per la qual les nenes es van precipitar es troba rere un petit mur. Els agents de la Policia Local van haver de donar assistència a alguns dels familiars, atès que es trobaven en un estat de xoc i molt nerviosisme.

El segon succés en menys de quatre dies

Fa tan sols quatre dies moria un pescador, també d'origen romanès, a la mateixa zona del pantà, a uns cinc-cents metres de l'àrea recreativa. En el seu cas, s'havia ficat a l'aigua per recuperar la seva canya de pescar, i en veure que no arribava a recollir-la va decidir tornar a la vora, però no va poder sortir i va morir. Va ser rescatat pels bussejadors dels bombers.