Agents de la policia espanyola han detingut aquest dimarts a la localitat barcelonina de Santa Coloma de Gramenet a un marroquí de 30 anys per la seva presumpta participació en els delictes d'integració en organització terrorista i tràfic de drogues.

L'arrestat va fugir de Tànger el setembre del 2018 en tenir coneixement de la desarticulació, per part de les autoritats marroquines, de la cèl·lula gihadista de què formava part i es va ocultar a la localitat barcelonina.

L'arrestat va fugir de Tànger el setembre del 2018 en caure la seva cèl·lula gihadista 

 

 L'esmentada estructura terrorista es dedicava al finançament d'activitats gihadistes per mitjà de la comissió de delictes comuns i tràfic d'estupefaents.

Encara que M.E.M.J adoptava nombroses mesures de seguretat per evitar ser detectat en els seus moviments i comunicacions, els agents de la Policia van aconseguir seguir els seus passos al nostre país i detenir aquest individu a l'esmentada localitat on s'ocultava. El domicili on residia va ser escorcollat pels investigadors.

Antecedents per terrorisme al seu país d'origen

M.E.M.J havia estat detingut anteriorment al Marroc per la seva integració en un grup dedicat a facilitar el desplaçament de combatents a la zona sirianoiraquiana.

Així mateix, el 2012, l'ara detingut al nostre país va prendre la determinació de desplaçar-se a Síria per dur a terme la gihad, fets pels quals va complir condemna al Marroc.