"S'estava aprofitant d'ell! Era una interessada" declara la Rossi, una veïna del barri de Castro Urdiales. La Rossi viu al costat de la Plaça de Toros, la mateixa zona on el passat 28 de setembre van trobar el cap decapitat d'en Jesús María. La principal sospitosa del crim és la Mari Carmen, la seva parella, i diversos veïns, els que encara tenen ganes de parlar del tema, asseguren que no era una persona de confiança.

La incògnita sobre el motiu que la va dur presuntament a fer aquesta atrocitat segueix sense resoldre's, però nombrosos veïns asseguren que s'aprofitava d'ell i que "vivien dels seus diners". L'Alexander R. fa més de 20 anys que viu a Castro i, en declaracions a ElCaso.cat, explica que és possible que ella "contractés un sicari". A part dels diners, comenta que també hi havia "amants", un fet que hauria pogut desencadenar el crim, diu.


"Sempre anava a la Casa de Andalucía. Allà encara estan horroritzats!"

Mari Carmen feia set anys que residia a Castro Urdiales i era procedent de Cadis. Poc temps després d'arribar al poble es va casar amb en Jesús María, un home d'origen basc de 67 anys "tranquil" i "molt normal", tal com el descriuen amics i veïns del municipi.

Tot va canviar quan el passat mes de febrer la Mari Carmen explicava als familiars que el seu marit, Jesús María l'havia deixat i s'havia endut 12.000 euros del seu compte. Tot i que els familiars en un primer moment es van creure la versió de la dona, el mes d'abril, un cosí de la víctima va decidir denunciar-la. 

N.Torrents

Bloc de pisos on resideix la Mari Carmen, la principal sospitosa del crim / N. Torrents

"Jo no sospitava d'ella, però sí que pensava que sabia la veritat perquè una cosa així no passa de la nit al dia en un matrimoni que està bé", diu el cosí de la víctima en declaracions a Telecinco. És a partir d'aquest moment que ella hauria començat a traçar el seu pla rocambolesc per desfer-se del cos del seu marit, que la duria a posar el cap bullit o cremat dins una capsa de cartró.

Després del suposat crim, la dona hauria reprès la seva vida normal per no aixecar sospites: hauria anat a les festes que se celebraven al poble i fins i tot hauria repartit croquetes entre els veïns i coneguts. 

Actualment, la gent del poble segueixen sense entendre res del que ha passat. "Sempre anava a la Casa de Andalucía a ballar sevillanes. Allà encara estan horroritzats!", explica una veïna de la localitat. Tot i que alguns veïns afirmen que la "parella era normal", d'altres també asseguren que hi havia amants i "terceres persones".

El sicari

Una altra hipòtesi que també ha agafat força aquests dies és que la dona hauria contractat uns sicaris perquè l'ajudessin a cometre el crim i que el "cap decapitat" seria la prova segons la qual havien complert la seva part. La presumpta assassina els hauria pagat els 12.000 euros que el mes de febrer havien desaparegut del compte d'en Jesús María i ella havia argumentat que se'ls havia endut ell per marxar de vacances i abandonar-la.

Actualment, Mari Carmen està en presó provisional sense fiança. El cas l'està investigant la Guàrdia Civil. De moment, no han avançat cap informació de la investigació, que es troba sota secret de sumari.

N.Torrents

Bloc de pisos on van trobar el cap / N. Torrents