Tres hores són les que Ana Julia Quezada, acusada per l'assassinat del nen Gabriel Cruz, va estar a la finca de Rodalquilar, a Níjar (Almeria) on va matar el petit el 27 de febrer de l'any passat, segons les dades telefòniques recopilades per la Guàrdia Civil durant la investigació del cas.

Així ho han dit dos agents d'aquest cos, entre ells un capità que va participar en el cas de Diana Quer, que van sol·licitar les dades associades al número i terminal de l'acusada, dels quals van analitzar totes les trucades entrants, sortints, SMS i l'antena telefònica a la qual hi va haver connectat el dispositiu.

Han precisat que al matí l'acusada va estar a Campohermoso, Níjar, i que d'allà va anar cap a les dues del migdia a la casa de Las Hortichuelas Bajas, també a Níjar, de l'àvia de Gabriel, on l'última connexió al seu telèfon es va produir a les 15:46:45 hores i la següent connexió ja va ser a Rodalquilar, on a les 18:55:48 va rebre una trucada del pare de Gabriel, la seva parella en aquell moment.

Temps de netejar el lloc del crim

Va estar una hora i 52 minuts sense "utilitzar el telèfon per a res" i el terminal va tornar a tenir activitat a les 17:39:06 hores, encara que no "es pot saber de quin tipus en no estar intervingut", i a les 19:04 hores va canviar la cobertura de l'antena que la ubicava a la finca, de manera que l'acusada hauria passat en aquell moment per Rodalquilar, on minuts més tard va anar gravada per una càmera.

Uns altres dos agents que van realitzar la inspecció ocular del vehicle han explicat com estava el cos del nen al maleter i que dins del cotxe van trobar un mocador de paper utilitzat, uns guants negres, una galleda de pal de fregar i una motxilla amb diversos jocs de claus, la part superior d'una clau partida i medicines.

Després de desplaçar el cotxe fins a la Comandància, es va realitzar un reportatge fotogràfic sobre la situació en la qual es va trobar el cos, que comptava amb una "gran acumulació de terra seca" i de la qual van prendre empremtes.

Poques restes de sang

Els agents que van fer la inspecció ocular de la finca de Rodalquilar van indicar que van trobar un martell en la part contrària al safareig al costat d'on va ser enterrat Gabriel, una destral en un mur de formigó, una petita taca de sang en el marc d'alumini de la porta que donava de la casa al jardí i una resta biològica en un interruptor.

"Responsabilitat premeditada" de Quezada

Per al lletrat de l'acusació particular, Francisco Torres, les proves "determinen cada dia més la responsabilitat premeditada" de Quezada, que va buscar "a tota hora" acabar amb la vida de Gabriel al "lloc apropiat" per matar-lo i que fins i tot podria haver arribat a netejar l'escenari del crim i ha subratllat que va estar almenys "tres hores i 18 minuts" a la finca de Rodalquilar en la qual va expirar Gabriel, en "contra de les seves versions, en les quals diu que va estar una hora o hora i mitja, va ser molt temps".

D'altra banda, l'advocat de Quezada, manté que l'informe de posicionament telefònic de la Guàrdia Civil que ubica Quesada durant tres hores a la finca de Rodalquilar, coincideix amb el relat del seu client.

Sobre les restes biològiques a la finca, ha insistit que només hi havia una gota de sang en la porta d'alumini que comunica la casa de Rodalquilar amb el jardí, negant que hagués netejat l'escena perquè -al pal de fregar- "no hi ha restes de sang, no hi ha res, ni ADN, ni sang, el pal de fregar no es va utilitzar".