Josep Maria Mainat, el famós productor televisiu i excantant de La Trinca, continua exiliat a Canet de Mar amb els seus fills menors d'edat, de 4 i 8 anys, i seguint per televisió i per Twitter el cas que porta el seu nom: el cas Mainat no és poca cosa. La seva dona, Angela Dobrowolski, el va intentar matar, presumptament, aquest estiu.

Li va punxar insulina i el va deixar en coma. La dona va tornar a ser detinguda aquest setembre per intentar robar diners del banc de Mainat i també està intentant buidar la casa per vendre'n alguns dels objectes.

Xou en el cas Mainat: més capítols d'un tèrbol intent d'assassinat

Però divendres el xou va continuar a la mansió que Mainat té a Horta: la policia va detenir el Gabriel i una altra dona. Un escort que té una relació encara no aclarida amb Angela i la parella, o exparella, d'ell, l'Alina.

Però d'aquesta història, digna de telenovel·la produïda pel mateix Mainat, costa seguir-ne el fil. Qui és qui en el cas Mainat?

Josep Maria Mainat (1946), el productor multimilionari

Lluny queda La Trinca a la història de l'ara productor televisiu Josep Maria Mainat.

Mainat Casa

Josep Maria Mainat, productor i excantant de La Trinca.

Després de fer-se conegut amb aquesta banda que va marcar una època, al costat de Toni Cruz -amb qui va seguir en el negoci de la televisió- i Miquel Ángel Pasqual -que va baixar del vaixell del negoci de la televisió-, va fundar Gestmusic i va començar a cultivar la seva fortuna, que ara mateix, segons alguns mitjans, és de més de 100 milions d'euros.

Va tenir un fill amb Rosa Maria Sardà, en Pol Mainat. I també ha tingut fills amb dues dones més, la darrera, Angela Dobrowolski, amb qui ha tingut dos fills, encara menors d'edat, que viuen amb ell ara a Canet, lluny de les càmeres i el merder organitzat a casa seva, a Horta.

Els mitjans espanyols han trobat en Mainat una presa interessant. Tot i que és el pare televisiu de molts dels famosos que ara fan safareig de la seva vida, el seu posicionament públic a favor de la independència de Catalunya ha ajudat mitjans com Telecinco a carregar les màquines contra ell.

Angela Dobrowolski, la dona que volia matar Mainat

De nacionalitat alemanya i espanyola, Angela Dobrowolski, de 37 anys i estudiant de Medicina, és la principal sospitosa, segons la família, els Mossos i el jutge que investiga el cas, de l'intent d'assassinat del famós productor.

angela mainat tv3

Angela Dobrowolski, la dona acusada d'intentar matar Josep Maria Mainat

La nit del 22 al 23 de juny va subministrar al seu marit una elevada dosi d'insulina, que el va deixar en coma. Arran de la denúncia de Pol Mainat, els Mossos van investigar el cas i la van detenir.

El 20 de setembre va tornar a ser detinguda pels Mossos. Havia intentat cobrar un xec a nom de Josep Maria Mainat i que estava falsificat. Ara viu a la mansió de Mainat a Barcelona, envoltada de gent curiosa i a qui, segons Pol Mainat, la família del productor no coneixia.

El Gabriel, un gigoló que tenia una relació amb Angela

Es va saber l'existència d'aquest home veneçolà, que assegura que es dedica a la prostitució, divendres passat, quan va ser detingut per la Guàrdia Urbana després d'agredir la seva parella a casa de Mainat. Els periodistes que feien guàrdia davant de casa seva van veure l'agressió i van trucar al 112.

Gabriel CasMainat

El Gabriel, després de sortir dels jutjats: acusat de violència masclista / T5

La policia el va detenir. Aquest diumenge ha estat deixat en llibertat i segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aquest home té antecedents també per violència masclista els anys 2018 i 2019. Ell té la seva versió dels fets de l'intent d'assassinat a casa de Mainat, que ja ha explicat a la policia. El Gabriel viu a casa de Mainat amb Angela, que li paga un sou per fer, entre altres coses, de xòfer.

L'Alina, l'exparella del Gabriel

Aquesta dona russa d'aspecte desmillorat va sortir de la garjola després de ser detinguda divendres per intentar robar a casa de Mainat, i va anar directe al plató de Telecinco.

Alina CasMainat

L'Alina, la dona russa parella del Gabriel, a Telecinco.

És l'exparella del gigoló que està instal·lat a casa de Mainat i que, suposadament, té una relació amb la dona del productor. L'Angela també li paga a ella, assegura, amb roba i objectes de valor. Però aquest divendres, quan va voler entrar a la casa per agafar unes coses que eren seves, no la van deixar entrar.

Tot plegat va acabar en un espectacle en directe a la televisió i la seva detenció. És un personatge secundari d'aquest curiós xou, però que té ganes de xerrar i que els mitjans aprofiten per intentar saber més sobre com l'Angela va intentar matar Josep Maria Mainat. Fins i tot ella va rebre un encàrrec per ajudar l'Angela. Ho va explicar ella a Telecinco: "La dona de Mainat m'ha proposat de fer bruixeria negra a Mainat, fer-li alguna maldat. Va tractar amb una gent africana per fer-li vudú. I li volia obrir la caixa forta". Si és veritat, complica encara més el cas Mainat.

Pol Mainat

Pol Mainat, el fill de Josep Maria i Rosa Maria Sardà, en una imatge d'arxiu.

Pol Mainat, el fill de Mainat que ho va denunciar tot

És el seny en aquesta pel·lícula. El fill gran de Mainat, de la relació amb Rosa Maria Sardà, és qui va veure clar que l'Angela tenia alguna cosa a veure en l'incident amb el seu pare. Va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra i va poder començar la investigació que va acabar amb la dona detinguda. Aquest divendres va publicar un comunicat assegurant que no coneixia de res ni el Gabriel ni l'Alina.