Els carrers de molts pobles i ciutats d'Espanya s'omplen de cartells contra els incomplidors durant la pandèmia de coronavirus.

"En lucha contra los gilipollas y el coronavirus"

Sembla estrany i mentida però encara hi ha moltes persones que es passen pel folre els consells sanitaris per frenar la terrible Covid-19. En plena onada de rebrots, cada cop apareixen més cartells contra els inconscients que continuen actuant com si no passés res. Molts d'aquests cartells es publiquen a les xarxes socials i es fan virals ràpidament.

"En lucha contra los gilipollas y el coronavirus". Amb aquest titular un cartell adverteix del risc de "juergas, quedadas, comilonas..."

Cartel coronavirus Zaragoza / Twitter @El Sebi2

Aquest és un dels cartells contra els incompliments del coronavirus que s'ha fet viral / Twitter @El Sebi2

També alerten d'una pràctica habitual que és dur la mascareta a tot arreu menys on toca: "Por llevar la mascarilla en la papada, en el codo, en los huev...".

"¡Gracias a vosotros, gilipollas! ¡Vamos a caer como moscas!"

El cartell que ha aparegut al passeig de la Independència de Saragossa acaba dient: "¡Gracias a vosotros, gilipollas! ¡Vamos a caer como moscas!"

"Si vas sin mascarilla, te tomaremos la temperatura y solo tenemos termómetros rectales"

Altres cartells s'han fet amb molta més gràcia. Aquest és el cas d'una botiga de Saragossa que ha penjat un cartell que diu "Si entras en la tienda sin mascarilla, tendremos que tomarte la temperatura". Fins aquí, tot correcte i res estrany! La gràcia del cartell que la fet viral és en la postdata: "Solo tenemos termómetros rectales".

Més de 661.000 morts

Només el sentit comú ajudarà a plantar cara a la terrible pandèmia mentre no arriba la vacuna que tots esperem en candeletes. De moment, el coronavirus ja ha matat més de 661.000 persones a tot el món. En total, hi ha hagut 16,7 milions de casos dels quals se n'ha curat 9,76 milions.