Es disparen els rebrots de coronavirus i l'ús de la mascareta torna a ser obligatori a tot Espanya excepte a Madrid i a les Canàries.

Un cartell adverteix que prendran la temperatura als que vagin sense mascareta i avisa: "només tenim termòmetres rectals"

Incomprensiblement, però, encara hi ha persones reticents a l'ús de la mascareta per evitar nous contagis de coronavirus. Fins i tot, n'hi ha que no se la volen posar ni per entrar a les botigues, cosa que és obligatòria a tot arreu des de fa temps.

Per això cada cop veiem més cartells demanant als clients que es posin la mascareta per no posar en risc la seva salut ni la dels altres.

Paseo Independencia Zaragoza / Google Maps

El passeig de la Independència de Saragossa és una de les zones on han aparegut més cartells contra els que incompleixen els consells sanitaris pel coronavirus / Google Maps

Un termòmetre pel cul

Alguns d'aquests cartells estan fets amb tanta gràcia que s'acaben publicant a les xarxes socials i es fan virals ràpidament. Aquest és el cas d'una botiga de Saragossa que ha penjat un cartell que diu "Si entras en la tienda si mascarilla, tendremos que tomarte la temperatura". Fins aquí, tot correcte i res estrany! La gràcia del cartell que la fet viral és en la postdata: "Solo tenemos termómetros rectales".

El cartell que ha publicat a Twitter la usuària @hijadelpupas ha aconseguit gairebé 2.000 likes en pocs dies.

"Gràcies a gilipolles com vosaltres, caurem com mosques"

Aquest no és l'únic cartell contra els inconscients que no prenen mesures per evitar el coronavirus que s'ha fet viral. Aquests dies se n'han vist molts altres com aquest:

Cartel coronavirus Zaragoza / Twitter @El Sebi2

Cartell al passeig de la Independència de Saragossa advertint els que no respecten les mesures anticoronavirus que posen en risc la salut de tothom / Twitter @El_Sebi2

Coronavirus: més de 649.000 morts

"Zaragoza, en lucha contra los gilipollas y el coronavirus". Amb aquest titular adverteixen del risc de "juergas, quedadas, comilonas... Por tener la mascarilla en la papada, en el codo, en los huev... ¡Vamos a caer como moscas!"

Esperem que el sentit comú s'acabi imposant i tots plegats siguem capaços de plantar cara a una pandèmia que ja ha provocat més de 16,2 milions de casos i la mort de més de 649.000 persones a tot el món.