Andrés, l'alumne de l'Institut Ciutat de Jaén de Madrid que es va tirar des del sisè pis de casa seva el 25 de març, va deixar una carta abans de morir: "Si estàs llegint això és perquè m'hauré suïcidat", escrivia el menor de 16 anys en la carta publicada per El Mundo.

El menor narra tots els problemes que estava patint: la mudança a Madrid i el consegüent adéu als seus amics de tota la vida de Galícia, la ruptura amb la seva nòvia i l'estrès pels exàmens. Assegura que podia suportar-los tots menys un. "Havia d'aguantar sis hores cada dia a l'escola i a poc a poc començava a tenir més por", diu.

"Mare, pare, us estimo molt. Perdoneu-me pel dolor que us provocaré"

 

A la carta etziba a un company seu de classe en concret els maltractaments rebuts. "Creies que les teves paraules no em feien mal o que les teves bromes alguna vegada em van agradar?", li pregunta. I assegura que no mereixia res d'això. "Vaig ser un noi que no vaig molestar ningú, ni tan sols a tu".

El menor confessa haver viscut un infern i, per això, va prendre la tràgica decisió. "No vaig veure futur. Només vaig veure un fosc forat negre i aquell dia ho vaig decidir. Estava fart d'empassar", relata. El seu últim paràgraf és per acomiadar-se i demanar perdó pel que farà: "Mare, pare, us vull molt. Perdoneu-me pel dolor que us provocaré. Ara faré el més dolorós de la meva vida per assolir el meu últim objectiu: descansar en pau", conclou.

carta andres-El Mundocarta Andres-El Mundo