Un capellà dels Salesians de Vigo ha estat enxampat quan realitzava tocaments a, com a mínim, sis nens que dormien en un campament d'estiu a Cambados, a Pontevedra.

Altres nens, dels que no ha transcendit l'edat, van enxampar el religiós, de 40 anys, mentre tocava els nens, que portaven menys d'una setmana al campament. Dissabte al matí els menors ho van explicar a una de les monitores, que va activar el protocol establert en aquests casos, apartant-lo del contacte amb els menors i avisant les famílies, que van denunciar els fets a la policia.

Poc després, la Policia Nacional va detenir el religiós i el va posar a disposició del jutjat d'instrucció de Vigo, tot i que es va inhibir perquè els fets havien passat a Cambados. Un jutge d'aquesta població serà qui decideixi ara les mesures a prendre.

L'escola li ha obert un expedient

En un comunicat, la direcció de l'escola assegura que està a disposició de les famílies i que s'ha obert un expedient i una investigació interna per esclarir els fets, a més d'apartar immediatament el capellà de la seva feina.

També s'ha posat a disposició de la policia i s'ha mostrat "consternada" perquè s'hagi pogut produir un cas com aquest, que, assegura, no tolerarà.